• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
İnterpol`le aranması gereken  Karadavi değil darbecilerdir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ÖZCAN / DOĞRUHABER

Uluslararası Polis Teşkilatı, (INTERPOL) Mısır'ın yakalama istemi üzerine, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladı. Lyon merkezli teşkilatın resmi internet sitesinde yayımlanan kararda, Mısır ve Katar vatandaşı olan Yusuf el-Karadavi için, "kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkûmların kaçmasına yardım, kundaklama, vandalizm ve soygun" suçlarından kırmızı bülten çıkarıldığı belirtildi. Kararda, 88 yaşındaki Karadavi'nin üç fotoğrafına da yer verildi. İNTERPOL`ün Yusuf el-Karadavi hakkında çıkardığı Kırmızı Bülten kararına en sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan gelirken, en anlamlı ve yine sert tepki de Türkiye, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevaf Tekruri`den geldi. Gazetemize konuşan âlimler, İNTERPOL kararını tel`in etti ve İNTERPOL`le aranması gerekenin Karadavi değil, darbeciler olduğunu ifade ederek Müslümanların gerekli tepkiyi göstermeleri gerektiğini belirtti.

KARADAVİ: KATİLLER ORTADA, İNTERPOL`ÜN KARARI ANLAMSIZ

Karadavi, INTERPOL`un hakkında çıkardığı kırmızı bülten kararını yaptığı yazılı açıklamayla eleştirerek, “Kimseyi öldürmedim, öldürmeye de teşvik etmedim. Manassa'da, Cumhuriyet Muhafızları karargâhında, Rabia ve Ramses meydanlarında binlerce masumu katledenler ortadayken, İNTERPOL`ün hakkımda çıkardığı kırmızı bülten anlamsız. Katledilen adaletin ve hukukun yasını tutan yok” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN KARDAVİ KARARINA SERT TEPKİ

İNTERPOL`ün, Karadavi hakkında çıkardığı Kırmızı Bülten kararına en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan geldi. Erdoğan, "Darbe ile iş başına gelmiş bir zat çıkıyor Interpol'e talimat veriyor. İNTERPOL'e talimatla Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi kırmızı bülten ile aranmak üzere adım atılıyor. Bu nasıl bir iştir. İlim siyasetin emrinde olmaz. Siyaset ilmin hizmetkârı olur" diye konuştu.

KILIÇASLAN: “KARADAVİ, RESULULLAH`IN BU ASIRDAKİ VARİSİDİR”

Mısır`ın cunta yönetimi lideri Sisi`nin isteği üzerine İNTERPOl`ün, Karadavi hakkında çıkardığı Kırmızı Bülten kararını gazetemize değerlendiren Türkiye, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, önemli açıklamalarda bulundu. İTTİHAD Başkanı Seyda Kılıçarslan, “Mısır`da firavunlar zinciri devam ediyor. Sisi de belki bu ahir zaman firavunlarından birisidir. Tabi Sisi bu işi tek başına yapmıyor, bu işi Amerika, Birleşmiş Milletler ve Yahudiler gibi şer güçlerin desteğiyle yapıyor. Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, çağdaş âlimler tarafından asrın âlimi, asrın fetva mercii olarak kabul edilmiştir. Âlimler, peygamberlerin varisleridirler. Hakkında ortak kanaatle Yusuf Karadavi hem konuşmalarıyla, hem fetvalarıyla ve Yahudilere karşı verdiği mücadelesiyle Resulullah`ın bu asırdaki varisi olarak kabul edilmiştir. Maalesef bugün bir firavun tarafından onun yakalanması talep ediliyor. ‘Hz. Muhammed benim peygamberimdir` diyen bütün İslam dünyası bu olayı kınamalıdır, karşı çıkmalıdır.” diye konuştu.

CAMİA OLARAK BU KARARI LANETLİYOR, TEL`İN EDİYORUZ

Kararın kabul edilemez olduğunu ifade eden Molla Enver, “Tüm Müslümanlar bu kararı Tel`in etmeleri, yürüyüş ve basın açıklamaları yapmaları lazım. Sisi`nin gittiği ülkelerde Müslümanlar onu Tel`in etmeleri lazım. Müslümanlar bu tür kararlara sessiz kalırsa, firavunlar, değil Karadavi onun çevresindeki âlimler ve sonra sırasıyla Müslüman liderler aleyhinde de kararlar çıkarırlar. Bu karar İslam`a ve Müslümanlara büyük bir darbedir, hakarettir. Biz camia olarak bu kararı lanetliyoruz, tel`in ediyoruz.” dedi.

TEKRURİ: KARADAVİ`YE DESTEK ÇIKMAK MÜSLÜMANLARIN ONUR BORCUDUR

Karadavi hakkındaki karara bir tepki de görüştüğümüz Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevaf Tekruri`den geldi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Tekruri, “Şeyh Karadavi`ye karşı alınan bu karar tam bir rezalettir. Uluslararası normların çiğnenmesidir. Karadavi 90 yaşında büyük bir âlimdir. Kimseyi şiddete teşvik etmemiştir. Sadece hakkı söylemiştir. Ümmet içinde çok mutedil ve vasat çizgiyi temsil etmektedir. Geniş ilmiyle ve ufkuyla başkalarının düşüncesine saygı gösteren Müslümanların birlikte yaşaması konusunda bir anlayışa sahip olan Şeyh El Karadavi`nin hedef alınması bu vasat çizginin hedef alınmasıdır. Bu nedenle bütün Müslümanların, âlimlerin, Şeyh Karadavi`ye destek çıkması gerekir. Bu, Müslümanların onur borcudur. Biz Filistin Âlimler Cemiyeti olarak Müslüman âlimlerin bu konuda ortak tavır belirlemesi için girişimlerde bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz. İNTERPOL`le aranması gerekenler Mısır`ın darbecileridir, Karadavi değil. Herkesi, özellikle âlimleri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

Katar'da ikamet ettiği bilinen Karadavi, Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasına karşı çıkmış ve darbeci General Abdulfettah es-Sisi'yi sert dille eleştirmişti. Mısır yargısının, hakkındaki suçlamaları gerekçe göstererek, Aralık 2013'te Karadavi hakkında kırmızı bülten çıkarılması için İNTERPOL'e başvuru yaptığı bildirilmişti. İNTERPOL, Mısır'ın talebi üzerine, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticisi pek çok kişi hakkında da kırmızı bültenle arama kararı çıkarmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir