• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Ceylanpınarlı vatandaştan örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden Servet Yılmaz, kısa bir süre önce yerde 200 TL buldu. Paranın sahibini bulmak için çevresinden sorduktan sonra Ceylanpınar Belediyesi Anons amirliğine giderek paranın sahibinin bulunması için anons yaptırdı.

Ceylanpınar Belediyesi üst üste yaptığı anons neticesinde parasını kaybeden kişinin, yaşlı kadın olduğu ortaya çıktı. Anons amirliğine gelen yaşlı kadın paranın kendisine ait olduğunu 3 aylık yaşlılık parasını çektikten sonra kaybettiğini söyledi. 

Parayı bulan Yılmaz, ihtiyaç sahibi ve herhangi bir yerde çalışmadığı halde, paranın sahibinin bulması için anons yaptırdı.

Babasının kendilerine haram yedirmediğini belirten Servet Yılmaz, “ Bu para bana ait olmadığı için ve bugüne kadar babam bize haram lokma yedirmediği için, benim de gönlüm elvermedi. Parayı bulduğum çevrede sordum ancak sahibini bulamadığım için ilçe anons amirliğine anons yapılması için bilgi verdim. Allah hiç kimseye haram lokma yedirmesin. Paranın sahibinin bulunmasına çok sevindim.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan, Ceylanpınar Belediyesi Anons Amirliğinin bu örnek davranıştan dolayı Yılmaz’ı ödüllendireceği belirtildi.   (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir