• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
AVM tasarısında geri adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, alışveriş merkezlerinin (AVM) hafta sonları tatil edilmesinin gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek, "AVM'ler sadece alışveriş yapılan yer olmaktan çıktı, yaşam biçimi halini aldı" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin aynı konudaki kanun tekliflerini görüşmek üzere toplandı.

Nurettin Canikli, AVM'lerin hafta sonları tatil olmasının kamuoyunda yoğun biçimde tartışıldığını dile getirerek, tasarıda büyük AVM'ler ve zincir mağazaların çalışma saatleriyle ilgili düzenleme olmadığını söyledi.

'AVM`ler yaşam biçimi'

Bu düzenlemenin AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve arkadaşlarının verdiği teklifte bulunduğunu anlatan Canikli, şöyle devam etti:

"AVM'lerin hafta sonları tatil edilmesinin, esnaf ve sanatkâra iş alanı açmak amacıyla tatil edilmesinin, içinde bulunduğumuz realite dikkate alındığında mümkün olmadığını düşünüyoruz. AVM'ler sadece alışveriş yapılan yer olmaktan çıktı, yaşam biçimi halini aldı. Aileler, çocuklar hafta sonlarının büyük bölümünü buralarda geçiriyor. Bu nedenle sosyal donatı alanları zorunlu hale getiriliyor. Toplum artık bunu talep ediyor. Böyle bir uygulama milli gelirde de ciddi azalmalara yol açar. Hesabı yapılmadı ama milli gelirin önemli unsuru olan ticareti daraltır. AVM'lerin hafta sonu kapatılması ticaretin esnafa ve sanatkara kayması durumunu da sağlamaz. İlk kurulduğu aşamada, 20-30 yıl önce bunlar belki konuşulabilirdi ama şimdi ciddi sosyal eleştiriye yol açabilir. Böyle bir düzenleme gerçeklerle bağdaşmadığını düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir