• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2490.436
  • ...
Obezite hastalarının yeni adresi Diyarbakır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır da açıldıktan sonra çevre illerinde rağbet ettiği bir sağlık kurumu haline gelen Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde obezite hastalığı ile ilgili yapılan tedaviler, obezite hastaları için umut oldu.

Obezite hastalığından rahatsızlık duyarak tedavi için gelen hastaları memnun ayrıldığı hastanede tedavi gören hastalar memnuniyetlerini dile getirirken, obezite hastalığı tedavisi konusunda atılan olumlu adımları ise sevindirici bulduklarını söylediler.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, bugüne kadar birçok başarılı operasyona imza attıklarını belirterek, obezite hastalarının sağlığına kavuşarak ayrılmalarının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

138 kilogramağırlığındaki 5 çocuk annesi şimdi çok rahat

Geçen hafta ameliyat ettikleri Şükran Çiftçi isimli hastasının 138 kilogramağırlığında olduğunu belirten Prof. Yağmur, hastasının ameliyat sonrası çok rahat olduğunu ve sonuçtan da memnun olduğunu ifade etti.

Hastaneye gelmeden önce yaşadığı sıkıntıları dile getiren Şükran Çiftçi ise aldığı aşırı kilolardan dolayı nefes almakta bile zorlandığını ve yürürken, merdiven çıkarken bir hayli sıkıntı yaşadığını söyledi.

Çiftçi, “ Sağlığım elden gitmek üzereydi. Eşimin rızasını alarak, bu hastaneye başvurdum. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, ameliyat oldum. Ameliyat sonrası kontrollerim de yine dikkatle yapıldı. Şimdi çok mutluyum. Sağlığıma kavuştum.” ifadelerini kullandı.  

Mersin’den Kıymet Yılmaz’da sağlığına kavuşanlar arasında…

Mersin’de ikamet eden Kıymet Yılmaz ise yaşadığı sıkıntılar hakkında şunları söyledi:

“Rahatsızlığım ciddi boyutlara ulaştı ve hiç bir iş yapamaz hale gelmiştim. Nefes darlığı nedeniyle yürüyemiyordum. Psikolojik olarak moralim bozuldu. 155 kiloya ulaştım. Her gün sanki sırtımda yük taşıyormuş gibi kendimi halsiz ve bitkin hissediyorum. Eşimle karar alıp, Diyarbakır’a geldik. Gerekli tetkikler yapıldı. Çok şükür ameliyat oldum, Şuan sağlığım çok iyi bir sıkıntım yok.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir