• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Sağlık Sen'den nöbet uygulamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik nöbet uygulamasını eleştirdi.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü il binası önünde yapılan basın açıklamasını Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günak okudu.

Aile hekimlerinin sağlık hizmeti sunumu sürecine ilişkin sahanın ihtiyaçları ve sistemin ruhuyla çelişen,  idari uygulamaların baskısını yaşamaya devam ettiğini söyleyen Günak, hastane acillerindeki iş yükünü paylaştırma amacıyla aile hekimlerine nöbet uygulamasının aile hekimliği faaliyetlerinin ve hedeflerinin ruhuna uygun olmayan zorlama bir tasarruf olduğunu belirtti.

Aile hekimliği sisteminin kuruluş amaçları arasında acil nöbeti tutmanın bulunmadığını ifade eden Günak, “Bu noktada ‘Hastalık Bakanlığı değil, Sağlık Bakanlığıyız” ‘diyerek, haklı bir biçimde, toplum sağlığını koruma ve geliştirme mücadelesine büyük önem atfeden Sayın Sağlık Bakanımıza, aile hekimlerimizin toplum sağlığı mücadelesinin başarıya ulaşmasındaki hayati rolünü bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye’nin sağlık mücadelesinde koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkinliğinin artması gibi temel bir hedefle çelişen nöbet uygulamasında ısrar edilerek aile hekimlerimiz ve aile sağlığı elemanlarımız küstürülmemelidir.”ifadelerini kullandı.

Aile hekimliği faaliyetlerinin etkinlik ve niteliğini artırma konusunda atılacak her adımı destekleyeceklerini dile getiren Günak, aile hekimlerini ve aile sağlığı elemanlarının sorumluluk alanı kapsamındaki saha çalışmaları dışında aile sağlığı merkezlerinin dışında hizmet sunmaya zorlayan hiçbir uygulamayı kabul etmeyeceklerini söyledi. (Osman Gülebak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir