• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Siverek`te kaçak trafo ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Şanlıurfa`nın Siverek ilçesine bağlı Aslanlı köyünde 50 KWA gücünde bir adet kaçak elektrik trafosu bulunduğunu tespit etti. Jandarma ile birlikte köye giden ekipler, savcılık kararıyla trafoya el koydu.

Trafonun, kışı geçirmek için Aslanlı köyü yakınına yerleşmiş olan göçer ailelerin, ısınma ve aydınlatma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğu iddia edildi.

Kayıt dışı elektrik kullanım oranının yüzde 93`e ulaştığı belirtilen Siverek ilçesinde ele geçirilen 50 KWA gücündeki kaçak trafonun, yaklaşık 70 haneli bir mahallenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güçte olduğu öğrenildi.

Aslanlı köyü mevkiinde tespit edilen ve ‘kanca` yöntemi kullanılarak kurulan kaçak trafo, bunu kuran ve kullananların can güvenliklerini adeta hiçe sayması nedeniyle de DEDAŞ ekiplerini hayrete düşürdü. Ekipler, korumalı direk üzerine kurulması gereken trafonun, arazide gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yere kurulmuş olduğunu, çocukların bile kolaylıkla ulaşabilecekleri yerde bulunduğunu hayretler içinde gördü. DEDAŞ, kayıt dışı trafonun sahibinin tespit edilebilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir