• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Engelli vatandaşa engel üstüne engel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da karşıdan karşıya geçmek isteyen engelliler, engelli asansörü olmayan üstgeçitten geçemeyince, kaldırımdan geçmek istedi ancak engelli vatandaşlar kaldırımda da yürüyemediğini belirterek, mağduriyetini dile getirdiler.

Diyarbakır- Şanlıurfa Karayolunda, karşıdan karşıya geçmek isteyen engelli kadın, Karayolları Müdürlüğünün yapmış olduğu köprüden geçemediği için kaldırımlardan metrelerce torununun koluna girerek yürümek zorunda kaldı.

Diyarbakır –Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan KaraYolları Müdürlüğü tarafından özel firmalara ihale yoluyla devredilerek yapılan üst geçitlerin resmi kayıtlara göre engelli asansörünün bulunması gerektiği halde yapılan bütün üst geçitlerin, engelliler için uygunsuz olduğu belirtildi.

Engelli olan yaşlı kadın, gücünün ne üst geçitten karşıdan karşıya geçmeye ne de bozuk kaldırımlardan yürümeye yettiğini belirterek, bu yüzden torunun yardımıyla yürüyebileceğini söyledi.

“Biz yaşlıyız, hastayız, ama neticede insanız” 

Bir gözü tam göremeyen yaşlı kadın, “Ayaklarım ve sırtım benden ayrı bir parça gibi, bu kaldırımlar ve bu köprüler böyle olmaz. Üst geçitlere engelli asansörü yapılması ve kaldırımların tamir edilmesi gerekiyor.  Biz yaşlıyız, hastayız, engellerimiz var. Ama neticede insanız.  Torunumun yardımıyla buraya kadar geldim. Yoksa bu kaldırımda bile yürüyemem.” diyerek mağdur edildiklerini ifade etti.

Birçok hastalığı olduğunu dile getiren engelli kadın, “Devlet Karayolları Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu sorunları halletmesi gerekiyor. Devletin ve belediyenin bu konularda yardıma muhtaç olanlara gereken imkânları sağlaması gerekiyor.” diyerek devlet Karayolları Müdürlüğüne ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. (M.Sıddık Bilge/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir