• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Mardin`deki STK`lar Çukurca Saldırısını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye`nin yeni Anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir dönemde, böyle bir saldırının düzenlenmesinin, ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmaya yönelik olduğuna dikkat çeken sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri, bu saldırının arkasındaki karanlık güçlerin hain planlarının, milletin birlik ve beraberliği ile bozulacağını ifade etti. 

Askere yapılan saldırının, aslında bölge halkına yapıldığını belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy, `Türkiye`de her şey yoluna girdi` denilen bir zamanda hain ellerin bir kez daha tetiğe basması ve 24 askeri vurmaları, 18 askerin yaralanmasının, kendilerini, bölge halkını derinden üzdüğünü söyledi. Aksoy, "Bölge halkı olarak, birlik ve beraberliği gösterme zamanı geldi. Bu tür saldırıları kınıyorum." dedi. 

AŞİRET LİDERLERİ DE TEPKİLİ

Mardin`in kanaat önderlerinden Süleyman Çelik de Türkiye`nin istikrarını bozmaya yönelik her türlü kirli oyunun yine sahneye konulduğuna dikkat çekti. Son altı ayda ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmak için karanlık güçlerin her türlü oyunu oynadığını belirten Çelik, "Yaşanan bu olayın son yaşadığımız acı olmasını diliyorum. Bu vesileyle terörü bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Bölgenin önemli aşireti olan Kikan aşireti liderlerinden Mehmet Timurağaoğlu ise kan dökmekle bir yere varılamayacağını ifade etti. Timurağaoğlu, şunları söyledi: "Bu saldırı özgürlüklere, demokrasiye, bölge halkına yapılan saldırıdır. Bunu tasvip etmiyoruz. Aksine karşısındayız. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Türkiye`nin demokratikleşmesi adına önemli adımların atıldığı süreci baltalamak kimsenin hakkı değildir. 30 yıldır hep aynı senaryo, ülkede işler rayına oturduğu zaman birileri çıkıp ülkenin huzurunu bozmaya çalışıyor. Bu tür saldırıları kınıyorum."

MARDİNLİ GAZETECİLER SALDIRIYI KINADI

Saldırıyı kınayan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş de, her zaman olduğu gibi karanlık güçlerin bölge halkının huzur ve güvenini bozmak için yine şiddete başvurduğunu söyledi.
Güneş, şöyle dedi: "Yeni Anayasa`nın konuşulduğu bir dönemde böyle bir saldırının olması mutlaka herkesi üzmüştür. Bunun kesinlikle barışa, umutlara yönelik bir darbe olduğuna inanıyorum. Bu saldırıyı, hem hükümetin çalışmalarını baltalamak hem de barış adına bütün taraflar açısından olumsuz bir tavır olarak görüyorum. Gerçekten şiddeti tırmandırmanın hiç kimseye bir faydasının olmadığını herkes biliyor. Savaş çığırtkanlığının, şiddetin herkese zarar vereceğini biliyoruz. Bu, özellikle Kürt halkı adına da bir zarardır. Bu olayı yapanları kınıyorum. Herkesin sağduyulu olması gerekir. Vatandaşların da bu olaylara prim vermemesi gerekir."

Mehmet Arasan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir