• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Kadın Girişimci Yönetici Okulu ilk mezunlarını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'daki eğitimler, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Garanti Bankası ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi`nin (BÜYEM), desteğiyle gerçekleştirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Diyarbakır`da da mezunlarını verdi.

11 Aralık 2014 Perşembe günü Diyarbakır Ticaret Borsası`nda (DTB) düzenlenen törende, eğitimi başarıyla tamamlayanlara Boğaziçi Üniversitesi`nin sertifikaları takdim edildi. Program kapsamında bugüne kadar 10 ilde 1.300`ü aşkın kadın girişimci eğitim aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Diyarbakır`ın, 2012 yılında, Boğaziçi Yaşamboyu Eğitim Merkezi`yle beraber hayata geçirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu`nun 9`uncu durağı olduğunu belirtti.

Kıvrak, “Programa katılan kadın girişimciler, Boğaziçi Üniversitesi`nin değerli akademisyenlerinden 1 ay boyunca eğitim aldı. Kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi konulardaki bilgilerini geliştirdi. Eminim bu eğitimler, girişimcilerin profesyonel hayatına artı değer katacak, iş yaşamındaki varlıklarını güçlendirecek.” dedi.

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise işbirliğiyle oluşturulan ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu` projesinin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Atabarut, “Projenin hedef kitlesini ülkemizde ticaret ve sanayinin gelişmiş ve gelişmekte olduğu bölgelerde faaliyet gösteren ‘kadın girişimciler` oluşturmaktadır. Proje kapsamındaki eğitimler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortakları ile bu işletmelerin yönetim pozisyonlarında çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Söz konusu eğitimler kadın girişimcilerimize ‘vizyoner` bir kimlik sağlarken, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirmekte ve bu konularda sahip oldukları bilgi düzeylerini arttırmaktadır.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir