• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
“Hz İsa`nın doğum günü içki ve günahlar ile kutlanmamalıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir İlçe Müftüsü Abdurrakıp Aslan, yaklaşan yılbaşı ve oynanan şans oyunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnsanların yaratılış gayesinin Allah`a kulluk olduğunun altını çizen Aslan, “Hz İsa`nın doğum günü içki ve günahlar ile kutlanmamalıdır”ifadelerini kullandı.

Aslan, “Bizler insan olarak Allah`ın kullarıyız, Allah insanları ve cinleri ancak kendisine ibadet etsinler, kulluk etsinler diye yaratığını buyuruyor. Ancak insan şeytanın ve nefsinin yönlendirmesi ile yaratılış gayesinden bazen uzaklaşmakta ve günahlara girmektedir. Yılbaşı ve şans oyunları bunlardan bazılardır.”dedi.

Yılbaşında kumar ve içki gibi günahlardan uzak durulması çağrısında bulunan Aslan, “Allah`u Teâlâ bu konuda Kur`an-ı kerimde: Ey inananlar, şarap, kumar, tapınmak için dikilmiş olan taşlar, fal için kullanılan oklar, ancak şeytanın işlerindendir ve birer pisliktir. Bunlardan kaçının da muradına erenlerden olun, buyurmuştur. Dolayısıyla insanlar bu tür günahlardan uzak durmalıdır.”diye belirtti.

“Müslümanların yılbaşı günü bir Muharrem`dir.”diyerek sözlerini sürdüren Aslan, “Yılbaşı kutlanacaksa Hz İsa`ya yakışır bir şekilde kutlanması gerekir. Hz İsa`nın doğum günü içki ve günahlar ile kutlanmamalıdır. Şans oyunları ve kumar gibi haram yollardan kazanılan paradan kimse fayda görmemiştir. Yılbaşı ve benzeri günlerde günahlardan korunulmalı!”şeklinde konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir