• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...

Evinde yaptığı çeyiz eşyalarıyla geçimini sağlamaya çalışan Kader Demir aldığı Mikro kredi ile kurduğu tekstil atölyesini 14 kişinin çalışacağı bir tezgâha dönüştürdü.

750 lira krediyle kendi evinde üretime başladığını belirten Kader Demir, işlerinin iyi gitmesi ve gösterdiği performans sayesinde işlerini büyütme imkânı bulduğunu belirterek, kazancını 1 yıl içinde katlayarak 50 bin lira değerinde ve 14 çalışanlı tekstil atölyesi kurduğunu söyledi.

“Faaliyet yürüten ulusal firmalara fason üretim yapıyoruz.”

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bulunan firmalara fason üretim yaptığını belirten Kader, işe başladığında asıl amacının imkânları dâhilinde mahalleden sipariş alarak bir şeyler yapmak olduğunu söyledi.

Kader, “Zamanla işler açılmaya başladı. Geçen yıl tanıştığım mikro kredi şubesine giderek 750 lira kredi çektim. İlk önce kendime güvendim ve 750 lira ile başladığım ticaret hayatımda geldiğim bu günkü nokta, 50 bin lira değerinde tekstil atölyesi açmam oldu. Şuanda yanımda 14 kişi çalışıyor. Burada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde faaliyet yürüten ulusal firmalara fason üretim yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üyelerimiz işini büyütüp yanında personel çalıştıracak pozisyona gelmiştir”

Ergani`de işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen uygulama sayesinde ilçedeki kadınların hayallerini gerçekleştirme imkânı bulduklarını ifade eden Mikro kredi Hüsnü Özyeğin Ergani Şube Yöneticisi Ahmet Gedik ise, verdikleri krediler sayesinde kadınların 8 yılda büyük başarılar elde ettiklerini söyledi.

Özyeğin, “Birçok üyemiz mikro kredi sayesinde işlerini büyütüp kendi ayakları üzerinde durmayı başarmıştır. Hatta kimi üyelerimiz işini büyütüp yanında personel çalıştıracak pozisyona gelmiştir. Bu üyelerimizden biri de Kader Demir`dir. Kader Hanım daha önce evinde terzilik yaparak geçimini sağlarken daha sonra bizden aldığı krediyle atölye açmış ve zamanla işini daha çok geliştirerek şuan yanında 14 personel çalıştırmaktadır” dedi. (Veysi Demirci-İLKHA)