• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“ İsrail Filistin topraklarındaki zulme devam ediyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'in İsrail`in sürdürdüğü yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı'ndan Sorumlu Bakanı Ziad Ebu Ayn'ın Batı Şeria'da İsrailli askerlerce katledilmesine yönelik bir kınama metni yayımlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İsrail`in son zamanlarda takındığı tavrın kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Ziyad Ebu Ayn şehit edildi”

İsrail`i “Terörist Devlet” olarak niteleyen Altaç, “Savaşla, kanla ve çatışmayla beslenen terörist devlet İsrail, Batı'nın sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteğini de arkasına alarak Filistin topraklarında ki zulmüne pervasızca devam etmektedir. İslam ümmetinin en kutsal mekânlarından biri olan Mescid-i Aksa ‘ya yönelik saldırılarından sonra terörist devletin askerleri tarafından saldırıya uğrayan Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı, Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn şehit edildi.” ifadelerini kullandı.

“Filistin Davası bizim davamızdır”

İslam Alemin`in kendi iç meseleleriyle boğuşmaktan vazgeçerek, Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulaştığı böylesi bir dönemde birlik ve beraberliğini sağlamaları gerektiğinin altını çizen Altaç, "Filistin davası bizim davamızdır. Filistin ve Mescid-i Aksa İslâm ümmetinin birlik ve bütünlüğünün sembolüdür, şeref ve itibar kalesidir. Allah tarafından mübarek kılınıp bir kutsiyet ve imtiyaz bahşedilerek Müslüman'ların sembolü, gücü ve mahremiyeti olmuştur. Terörist İsrail devleti ve destekçileri olan Batılı güçler şunu bilsinler ki! Filistin bizim için İstanbul, Edirne, Konya, Bursa ve Diyarbakır kadar anlamlı ve değerlidir.” Dedi.

Altaç son olarak saldırıda hayatını kaybeden Ziyad Ebu Ayn`a Allah'tan rahmet, ailesine ve Filistin halkına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, “İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarındaki bu barbarca eylemlerini Şiddetle kınıyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir