• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
DÜ`de Siber Güvenlik konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi`nde (DÜ) sosyal medya güvenliği, akıllı telefon dolandırıcılığından korunma yöntemleri ve hackerlardan korunma yöntemleri gibi konularla ilgili, ‘Siber Güvenlik Konferansı` yapıldı.

DÜ Kongre Merkezi`nde yapılan konferansa konuşmacı olarak Siber Güvenlik Yarışması`nda DÜ`yü temsil eden Fatih Mehmet Dişçioğlu katıldı.

Hackerların sistemlerine giren, ağ güvenliğini kıran, ağ uygulamalarında güvenlik açıkları bulan kişilere dendiğini belirten Dişçioğlu, hacker çeşitlerini anlattı.

Dişçioğlu, “Siyah şapka hackerlar, web sitelerine zarar veren, kredi kartı gibi bilgileri çalan güvenlik ihlalleri yapan hackerlara verilen genel addır. Beyaz şapka hackerlar da siyah şapkaların tam tersi işler yapan hackerlardır. Sistemleri tarar, güvenlik açıklarını bulur ve ilgili kişilere raporlarlar. Pek çok Beyaz şapka bir şirket için çalışır. Gri şapkalı Hackerlar ise izinsiz girdikleri sisteme zarar vermezler, sisteme giriş yaptıktan sonra sistemdeki güvenlik açıklarını giderirler. Her bilgisayarda mail adreslerine girilmemesi gerekir.” dedi.

Hackerlerden korunmanın yollarından da bahseden Dişçioğlu, anti virüs kullanımı ve bilgi güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir