• DOLAR 32.564
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.165
  • ...
“TÜBİTAK 46. Bilgilendirme Toplantısı“ yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015 yılında Türkiye geneli 12 bölgede gerçekleşecek olan, “TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri” yarışması öncesi, bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürü Orhan Yavuz, okul müdürleri ve ilgiliöğretmenler katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Çelik yaptı.

“Milli Eğitim olarak hedefimiz üreten beyinler yetiştirmek” diyen Çelik, “Bir ülkenin eğitim düzeyi, öğrenim gören bireylerinin yaptığı bilimsel çalışmalarla ölçülür. TÜBİTAK`ın her yıl düzenlediği, araştırma projeleri yarışmaları, öğrencilerimize bilimsel çalışmalarında katkı ve heyecan katmakta. İlimiz özellikle son dönemlerde, bilimsel projelerle kendisinden söz ettirtmeye başladı. Hedefimiz bu bilimsel çalışmaları, olabildiğince okullarımızda yaygınlaştırmak ve öğrencilerimizde var olan cevherin, ortaya çıkmasına ortam hazırlamaktır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projelerinde bu yıl 10 dalda yarışmaların yapılacağını belirterek, “Başvuru yapılabilecek dallar Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dil ve Edebiyatıdır. Yarışma takvimi, Milli Eğitim Müdürlüğü WEB sitesinden takip edilebilir.” diye konuştu.

Tunç, yaptığı bilgilendirme konuşmasından sonra, toplantıya katılan katılımcıların sorularını yanıtladı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir