• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
14 STK`dan Basın Açıklaması ve Mitinge Davet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da 14 aktif Sivil Toplum Kuruluşu`ndan oluşan Hak ve Özgürlükler Platformunun başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği"ne destek çığ gibi büyürken, Cuma günü Gülistan Caddesinde İnsanlık Anıtı yanında saat 16.00`da basın açıklaması yapılacak ve Pazar günü saat 12.30`da Diyarbakır İstasyon Meydanında büyük bir miting düzenlenecek.

"Tesettür Seferberliği" çalışmaları kapsamında bugün STK`ları ve yerel ile ulusal basın temsilcilerini ziyaret eden Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi STKlardan Sevgi Der Başkanı Mehmet Ali Ortaç ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldız Doğru Haber Gazetesi ve İlke Haber Ajansı temsilciliğini ziyaret ederek, düzenlenecek olan basın açıklaması ve dev miting hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ziyaret sırasında, platform üyeleri, "Yarın ki basın açıklaması ve Pazar günü Diyarbakır`da yapılacak "inanca saygı, başörtüsüne özgürlük" adlı büyük mitinge STK ve basını davet ediyor, desteklerini ve konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Platform üyeleri yaptıkları açıklamada, "Anayasa değişikliğinin tartışıldığı ve gündemde olduğu bugünlerde, yıllardan beri kanayan bir yaramız olan Başörtüsünü kamusal alanda tam bir serbestiyete kavuşması ve bunun anayasada güvence altına alınmasına yönelik platform olarak birtakım çalışmalarımız olacaktır. Bu hususta hepimize bir takım sorumluluklar düşmektedir. Sizleri ve temsil ettiğiniz camianızı bu konuda hem insani hem de İslami olarak insiyatif almaya, inananların sesine ses, gölgesine gölge katmaya davet ediyoruz. Sizleri ve camianızın hepimizin ortak sorumluluğu olan bu konuda hep beraber, bir arada görmekten memnuniyet duyacağız. Gayret bizden, inayet ve muvaffakiyet Allah`tandır." şeklinde çağrıda bulundular.

Başörtüsünün önündeki engellerin kalkmasını isteyen kadın-erkek, çocuk-yaşlı herkesin iki etkinliğe de katılması çağrısı yapılan ziyarette, Diyarbakır`daki miting için platforma üye derneklerden; Sevgi Der, Bilge Der, Mustazaf Der, Hira Der ve Şefkat Eli derneklerinden Pazar günü saat: 10.00-11.00 arası araç kaldırılacağı belirtildi.

M. Sait Çelik, Halid Coşkun - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir