• DOLAR 32.476
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2474.068
  • ...
Yeşil Kartı olan engelli vatandaş mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Karataş Köyü’nde (Mahalle) ikamet eden Mehmet Araç, 2008 yılında dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Baklofen pompası ameliyatı oldu.

Güneydoğu’da ilk kez yapılan ameliyatın ardından 3 ayda bir ilaç yazdırmak zorunda kalan ve sadece yurt dışında temin edilen ilacı yazdırmak için hastaneye giden engelli vatandaş Mehmet Araç, kötü bir sürpriz ile karşılaştı.

Yeşil Kartının iptal edildiğini öğrenen engelli vatandaş Mehmet Araç, soluğu Mazıdağı Kaymakamlığında aldı. Yakınlarının yardımıyla İlçe Kaymakamlığına giden Araç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşil Kartının iptal gerekçesini öğrenmediğini, ancak bir hafta sonra Yeşil Kartının onayı için toplantı yapılacağının kendisine belirtildiğini söyledi.

İlacını almadığı takdirde şiddetli ağrılarının başladığını dile getiren Araç, yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

Öte yandan Mazıdağı Kaymakamlığı binasında engelli merdivenin olmaması engelli vatandaşa zor anlar yaşattığı görüldü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir