• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
BEST-DER fakirlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurulduğu günden bu yana muhtaçların umut kaynağı olan Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Best-Der), yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Hayırseverlerin yaptığı yardımı muhtaç ailelere ulaştıran Best-Der, onlarca aileye gıda yardımında bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan derneğin yardım komisyon başkanı Çetin Kaya, Bitlis`te her geçen gün yardıma muhtaç insan sayısının arttığına dikkat çekerek, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Evinde yiyecek ekmeği bulunmayan vatandaşların olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu: “İlimizde mağdur aile sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kış ayına geçtiğimiz bu günlerde bu mağdur ailelerin gıda, giyim ve yakacak ihtiyaçları ön plana çıkıyor.

Bizler dernek olarak bu mağdur ailelere ulaşmak için her ne kadar çaba göstersek de, tüm mağdur ailelere ulaşmamız imkânsızdır. Bu nedenle hayırseverlerimize sesleniyoruz. Gelin bu çetin kış şartlarında ihtiyaç sahibi ailelerimize hep beraber sahip çıkalım.

Evinde sıcak bir tas çorba bulamayan, soğuk kış aylarında bacası tütmeyen, okula gidecek bir ayakkabısı olmayan, soğuktan korunmak için üzerine kışlık mont giyemeyen bu insanlarımıza sahip çıkalım.”

Tespit ettikleri ailelerin içinde öyle mağdur ailelerin var olduğuna dikkat çeken Kaya, “Tespit ettiğimiz öyle aileler var ki, kış şartların evleri yıkılacak durumda. 7 nüfuslu aileler tek gözlü ve rutubetli odada kalıyor. Bu durumda onlarca ailelerimiz var. Hem yetkili kurumlardan hem de hayırsever halkımızdan bu ailelere yardım yapılması için gayret sarf etmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

““

““

““

Bu haberler de ilginizi çekebilir