• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
2015 yılında 7 kazı çalışması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Müze Müdürlüğü, Batman ve ilçelerinde yapılan kurtarma kazılarıyla ilgili bilgi verdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Müze Müdüriyesi Tenzile Uysal, Batman`da 4 adet kazı çalışması yaptıklarını belirterek, “Müze Müdürlüğümüz başkanlığında Beşiri ilçesinde Sumaki Höyük, Çemialo Höyük ve Gre Amer Höyük ile Batman merkez Oymataş Köyünde Kuriki Höyük olmak üzere Batman`da toplam 4 adet kurtarma kazısı ve bir jeomorfolojik araştırma gerçekleştirdik. Kurtarma kazılarımızın arazi çalışmaları sona erdi. Halen iki kurtarma kazımızda depo çalışmaları ve jeomorfolojik araştırmamız devam ediyor. Kazıdan çıkan eserler müzemize teslim edildi. Etütlük mahiyetteki eserlerimizin çizim ve tanımlama çalışmaları sürdürülmektedir. Çalışmalarımızın 2015 yılında da Siirt ilinde 3, Batman`da 4 olmak üzere 7 kurtarma kazımızın ve jeomorfolojik çalışmamızın devam etmesi planlanmaktadır.” dedi.

Kuriki Höyük`teki (Oymataş Köyü) kazı çalışmasıyla ilgili bilgi veren Koriki Höyük Kazı Evi Sorumlusu Birgül Yıldız Köse ise, Kalkolitik ve Erken Tunç Çağı başları, Demirçağ, Roma Dönemi ve Ortaçağ Dönemleri olan bundan 5 bin yıl öncesine ait yerleşmelerden çıkarılan buluntuları kazı evine getirdiklerini söyledi.

Kazı evine getirilen buluntuları sırasıyla önce yıkadıklarını daha sonra fotoğraflayıp, numaralandırılarak ve kayıt altına aldıklarını ifade eden Köse, buluntuların teknik çizimlerinin ardından sergilenmesi için Müze Müdürlüğüne teslim edildiğini dile getirdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir