• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
`Müslümanlar âlimlerine, sahip çıkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslar arası Polis Teşkilatı`nın (INTERPOL) Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi hakkında kırmızı bülten çıkarması kararı üzerine açıklamada bulunan Bingöl`deki STK`lar, duruma sert tepki göstererek Karadavi`ye desteklerinin tam olduğunu belirttiler.

INTERPOL, Mısır`ın kukla iktidarının talebi üzerine geçtiğimiz cumartesi günü Mısır ve Katar vatandaşı olan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi hakkında “Kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkûmların kaçmasına yardım, kundaklama, Vandalizm ve soygun” suçlamalarıyla  kırmızı bülten kararı çıkarmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yaparak sert tepki gösteren Bingöl`deki STK temsilcileri, tüm Müslümanların da Karadavi hakkında alınan karara sert tepki göstermeleri gerektiğini belirterek, herkesin ümmetin âlimlerine sahip çıkması çağrısında bulundu.

“Siyonist ve uşaklarının aldığı bu tür kararların âlimleri sindirmemesi gerekir”

Türkiye Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Siyonist ve uşaklarının aldığı bu tür kararların âlimleri sindirmemesi gerektiğini belirterek, Mısır`da ki mevcut hükümetin gayrı meşru bir darbe hükümeti olduğunu söyledi.

Şenlik konuşmasında, “ Mısır`daki mevcut hükümet, darbeyle başa gelmiş gayrı meşru bir hükümettir. Dolayısıyla meşru olmayan bu hükümetin almış olduğu bu karar da meşru değildir. Hukuki ve geçerli bir yanı yoktur. Âlimler bu ümmet için yol göstericidirler. Müslümanları yönlendirici ve onların doğruya ulaşmaları için Allah tarafından seçilmiş kılavuzlardır. verdikleri fetvalarla bu doğruya ulaşmalarında insanları aydınlatan âlimlerimiz,  geçmişten bu yana verdikleri fetvalarla İslam düşmanlarının bir numaralı hedefi olmuşlardır. İsrail ve Amerika uşağı olan kukla Mısır hükümetinin talebi ile, böyle değerli bir âlimimiz hakkında çıkartılan bu karar, âlimlerimizi yıldırmamalıdır. Âlimlerimiz daha cesur olmalı bu durum karşısında. Söz konusu durum karşısında tüm ümmet protestolarla, basın açıklamalarıyla ve benzeri etkinliklerle tepkilerini sert bir şekilde ortaya koymalı.  STK`lar ve tüm İslami kesimler aynı şekilde tepkilerini ortaya koymalı, yapılan bu haksızlığa ve zulme kulak vermeli, duymazlıktan gelmemelidir. Ümmete, hasseten Türkiye Müslümanlarına sesleniyorum; toplumun önderleri olan bu âlimlerimize sahip çıkılmalıdır.”ifadelerine yer verdi.

“Sisi ve yönetiminin talebi üzerine alınan bu karar yok hükmündedir”

Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik de konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  Mısır`ın kukla Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ve yönetiminin talebi üzerine alınan bu kararın yok hükmünde olduğunu vurguladı.

Mevcut hükümetin darbe ile başa geldiğini hatırlatan Çelik, “Mısırda hatırladığınız gibi yakın geçmişte üzücü hadiseler yaşanmış ve binlerce insan şehit edilmişti. Bu üzücü olaylar sırasında özellikle dünya kamuoyunun sesi olan ve ilmin izzetini koruyan Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, tüm mazlumların sesi olmuştu. Böyle değerli bir şahsiyetle ilgili geçtiğimiz günlerde üzücü ve kabul edilemez bir karar alınmıştır. Bu karar tüm âlimleri ve duyarlı bütün Müslümanları derinden üzmüştür. Yusuf el Karadavi gibi şahsiyetlerin, şimdiye kadar hep mazlum ve haklının yanında yer aldığından şüphemiz yoktur. Kendisi hiçbir suça bulaşmamış ve hiçbir katliama ortak olmadığı halde, bugün katliamı yapanlar, onunla ilgili üzücü ve kabul edilemez kararlar alabiliyorlar.  Bu kararın kendileri için çıkması lazımken, Yusuf El-Karadavi gibi bir âlim hakkında çıkmış olmasını ise manidar buluyoruz. Biz hocamızın haklılığına inananlar olarak, bu kararın kâle alınmamasını ve tüm duyarlı Müslümanların bu karara karşı durmasını istiyoruz. Mısır`da, Suriye`de işlenen katliamların sonlanmasını temenni ediyoruz. Bu tür âlimlerin susturulmaması hususunda bütün kamuoyunun üzerine düşeni yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Son olarak bu karar, bizce yok hükmündedir. Zira gayrı meşru yönetimin almış olduğu bir karardır. Tüm insan hakları örgütlerini, kararı şiddetle kınamaya ve karar karşısında dik durmaya çağırıyoruz.”diye konuştu.

“Karadavi hakkında alınan kararın Siyonistlere bir hizmettir”

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili ise, Karadavi hakkında alınan kararın Siyonistlere hizmet olduğunu belirterek kararı alanları kınadıklarını söyledi.

“Darbeci hükümet, kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman olarak görüyor”

Yusuf El-Karadavi`nin dünyanın saygın âlimlerinden olduğunu belirten Gili, “ Yusuf El-Karadavi dünyanın saygın âlimlerindendir. İslami yönden insanları eğitici ve aydınlatıcı çok sayıda eserleri olan bir âlimimizdir.  Malumdur ki Mısır`ın mevcut hükümeti darbeyle başa gelmiş, gayrı meşru bir yönetimdir. Dolayısıyla darbeyle başa gelen bu hükümet, kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman olarak görüyor. Bu nedenle darbeyle başa geldikleri günden beri, birçok STK ve siyasi partiyi, kendileri gibi düşünmedikleri için kapattılar. Halkın desteğiyle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi zindana attılar. Maalesef Müslümanlara karşı yapılan bu zulümler içimizi parçalıyor. Karadavi hakkında çıkartılan ‘Kırmızı Bülten` kararı kabul edilemez ve çok vahim bir karardır. Tüm Müslümanların gelinen noktada Yusuf El-Karadavi`ye sahip çıkması gerekiyor. Söz konusu karar, aynı zamanda Siyonistlere hizmettir. Müslümanları parçalayıp yok etmeye çalışan Mısır ve siyonistler açısından Müslümanlara az görülen bir karardır. Biz sonuna kadar hocamız Yusuf El-Karadavi`nin arkasındayız ve Müslümanların da bu minvalde birleşmelerini istiyoruz. Ümmet alınan bu karara sert tepki göstererek, uluslararası kamuoyunda bir algı oluşturmalıdır. Buradan kararı ve kararın çıkarılmasında etkisi olanları lanetliyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir