• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
“En kısa zamanda karma eğitimden vazgeçilmelidir“
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan, okullardaki şiddetin ve ahlaki yozlaşmanın birinci sebebinin karma eğitimden kaynaklandığını, Avrupa`nın birçok ülkesindeki okullarda karma eğitime son verildiğini belirterek, karma eğitimin zararlarını bildiklerinden dolayı çocuklarını karma eğitim verilen okullara göndermek istemediklerini belirten Şuurlu Öğretmenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı çocukların bize Allah`ın emaneti olduğunu ifade etti.

Eğitimci olarak karma eğitimin zararları ile her gün iç içe olduklarını belirten İlhan, “Biz Öğ-Der olarak karma eğitime karşıyız. Karşı olmamızın sebebi ise çocuklarımız bize Allah`ın emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak için doğru ve yanlışı, iyi ve kötüyü iyi öğretmemiz lazım. Bunun yolu da eğitim sisteminden geçiyor. Eğitimi doğru bir şekilde alan kişi, iyi ve kötüyü birbirinden ayırabilir. Bunun için yapılması gereken, yanlış gördüğümüz bazı eğitim anlayışları var. Aynı zamanda bununla ilgili bazı çalışmalarımız var. Geçen yıl genel merkezimiz de bu noktada ‘Karma eğitimin kaldırılmasını istiyoruz` diye bir rapor hazırladı. Yine çocuklarını karma okullara göndermek isteyen aileler var ise, onlar çocuklarını bu okullara göndersinler. Ama biz karma eğitimin zararlarını bildiğimiz için çocuklarımızı karma eğitim verilen okullara göndermek istemiyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde yapılan Milli Eğitim Şurasına yeni hazırlamış olduğumuz raporu  sunduk. Maalesef karma eğitimin kaldırılması komisyonlarda görüşüldü ama, genel kurulda görüşülmedi. Bizler neden karma eğitimin kaldırılmasını istiyoruz? Çünkü bir eğitimci olarak karma eğitimin zararları ile her gün iç içeyiz.”şeklinde konuştu

Karma eğitimden dolayı okullarda ciddi anlamda büyük şiddetlerin oluştuğunun altını çizen İlhan, “Karma eğitimin zararları nelerdir. Zararları çocuklarda manevi ve ahlaki dejenere uğramasıdır. Çünkü biz bizi yaratan yüce yaratıcının emir ve yasaklarına göre hareket etmeliyiz. Rabbimiz bunu bu şekilde belirtmiştir. Bir diğer yönü ise karma eğitimden dolayı okullarda ciddi anlamda büyük şiddetler oluşmaktadır. Okullardaki şiddetin ve ahlaki yozlaşmanın birinci sebebi maalesef karma eğitimdir. Karma eğitimin olmadığı okullarda şiddet hiç yok diyebileceğimiz kadardır. Çocuklarımızın kendilerini eğitime vermeleri için bu uygulamadan vazgeçilmesi lazım. Yıllardır bu noktada yetkililerden hiç bir adım atılmadı. Son yapılan şuraya sayfalarca karma eğitimden vazgeçilmesi gerektiğini içeren ve zararlarını anlatan raporlar sunuldu. Fakat bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Artık biz STK`lar olarak bu noktada sesimizi duyurmalı, ta ki bu yanlıştan dönülünceye kadar mücadele etmeliyiz. Bizim buradan tüm STK, dernek, vakıf ve eğitimcilerden isteğimiz karma eğitimin yanlışını yüksek sesle tepkilerini dile getirsinler.”diye konuştu.

Karma eğitim sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan İlhan, “En kısa zamanda karma eğitimden vazgeçilmelidir. Bir pilot bölge belirlenerek faydası görülmelidir. Ya da aile çocuğunun hangi şartlarda okunmasını istiyorsa bu kolaylık sağlanmalıdır. Hükümet bir an önce bu konuda ciddi adımlara atarak halkın isteğini karşılamalıdır. İnançlı aileler bu imkân mutlaka sağlanmalıdır. Bu şekilde bizler kendi neslimizin devamını hem kendi inançlarımız mesabesinde hem de insanlığın gereği neden insanlığın gereği bu gün Avrupa`nın birçok ülkesinde karma eğitim zorunlu değil ve karma eğitim olmayan okullar ve çocukları o okullarda eğitim görüyor. Hatta ev okulu sistemi var. İnsanlara zorla bir şey yaptıramazsınız karma eğitim zorbalığın da darbeci sisteminden vazgeçelim. Kim çocuğunu hangi şekilde okutmak istiyorsa o şekilde okutsun. Karma eğitim ısrarı sürdüğü müddetçe bu ülke de ne kargaşa nede başarısızlıklar bitmeyecektir.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir