• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Gaziantep`te STK`lar`dan ortak eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bulunan Suriye geçici hükümet binasının kapatılmasını isteyen STK`lar, kentte bazı binalarda Suriyeli ve bazı batılı devletlerin personellerinin yürüttüğü faaliyetlerin, Gaziantepliler tarafından endişeyle izlendiğini savundu.

Suriye geçici hükümet binası önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri adına basın açıklamasını Gaziantep Meslek Odaları Başkanı İrfan Demirci okudu.

Son yıllarda yaşanan olaylara değinen Demirci, “Ortadoğu'da bir türlü bitmeyen gözyaşı ve kanın, durmayan savaşların etkisini yaşamaya devam ediyoruz. Bu olumsuz etki, yanı başımızdaki savaşın şiddetini hissetmenin ötesine geçmiştir. Bölgemizdeki savaşın bir an önce sona ermesi, ülkemizin bu savaştan taraf olmaması gerektiğinin de altını çizmek isteriz. Türkiye'nin kendi iç sorunlarından dolayı barışa, huzura şiddetli bir biçimde gereksinimi vardır. Son yıllarda bizim olmayan savaşta, geçtiğimiz yıl Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 yurttaşımız, sınırın diğer tarafından kaynaklanan cani bir terör saldırısında hayatını kaybetmiştir. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, sınır boyunda Türkiye tarafına Suriye'den düşen bomba ve mermilerle çok sayıda vatandaş evinde, işinde, okulda yaşamından olmuştur. 2012 yılı Ağustos ayında Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesinde yapılan bombalı terör saldırısında 9 yurttaşımız, 6-7 Ekim'de Şahinbey ilçesindeki olaylarda ise 5 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Bunlar ülke gündeminde canlılığı halen süren olaylardır.”dedi

ABD Büyük Elçiliğinin açıklamasının her ne kadar yetkililerce güvenilmez kabul edilse de, siyaseten bir algı operasyonun parçası olduğunu belirten Demirci, “Durum böyleyken ABD Büyük Elçiliğinden yapılan bir açıklamada, kentimizde bulunan Suriye'deki muhaliflerin geçici hükümet binasına saldırı istihbaratından söz edilmektedir. Bu açıklamayla ABD vatandaşlarına ‘Bölgeyi terk edin` uyarısı verilmiştir. ABD Büyük Elçiliğinin bu açıklaması her ne kadar yetkililerce güvenilmez kabul edilse de, siyaseten bir algı operasyonun parçası olma ihtimali bulunsa bile, başta bu bina olmak üzere kentimizdeki bazı binalarda Suriyeli ve bazı batılı devletlerin personellerinin yürüttüğü faaliyetler Gaziantepliler tarafından endişeyle izlenmektedir.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir