• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye genelinde bir milyon imam hatipli mevcut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda düzenlenen ‘Din Öğretimi Hizmetleri Semineri` başladı. Seminerin açılış programına Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uluslararası Dini Eğitim Öğretim Daire Başkanı Osman Demirgül, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Din Öğretimi Hizmetleri görevini yürüten müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

“Vatandaşlar imam hatiplere yoğun ilgi gösteriyor”

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Uluslararası Dini Eğitim Öğretim Daire Başkanı Osman Demirgül programda yaptığı konuşmada, son 5 yıl içerisinde gerek Mersin, gerekse Türkiye genelinde imam hatip okullarına karşı vatandaşların yoğun ilgisine şahit olduklarını ifade etti.

Bir milyon imam hatipli öğrenci

İmam Hatip Ortaokullarının da açılması ile okul sayısının 5 katına, öğrenci sayısının ise 3 katına çıktığını kaydeden Demirgül, “Bu aynı zamanda bizim sorumluluğumuzu da artırmaktadır. İmam Hatip Okulları bugün bini aşkın lise,  bin 600 civarında ortaokulu, 1 milyon civarında öğrencisi ile milletimizden büyük teveccüh görmektedir” dedi.

Kaliteye odaklanmak zorunda olduklarına işaret eden Demirgül, sadece bakanlık imkânları ile buna ulaşılamayacağını belirterek, bu noktada bakanlık ve taşra teşkilatı arasında iletişimin daha da güçlendirilmesi ve yeni bir bakış açısı zemini oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

“İmam hatip gençliği toplumsal barışa katkı sağlar”

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise konuşmasında, yapılan ve yapılacak İmam Hatip Okulları yatırımlarına ilişkin katılımcıları bilgilendirerek,  hâlihazırda Mersin`de 16 İmam Hatip Lisesi ve 20 İmam Hatip Ortaokulunun  eğitim öğretim faaliyetine devam ettiğini aktardı.

İmam hatiplerde yetişen gençliğin Türkiye`ye büyük değerler kattığını ifade eden Gül, bu gençlerin en zor zamanlarda dahi, ülkeye zarar verebilecek herhangi bir faaliyet içerisinde yer almayarak, toplumsal barışa katkı sağladığını belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir