• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
"Siyonist İşgalcinin Kayıpları Çok Daha Fazla"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusunun son savaşta yaralanan askerlerinden 500`ünün engelli durumuna düştüğünü itiraf etmesinin mazlum Gazze halkına karşı başlattığı barbar savaşta kahraman direnişçiler karşısında verdiği zayiatın boyutunu gösterdiğini söyledi.

Gazetenin yaralı işgal askerleriyle ilgili olarak yayınladığı raporu değerlendirenin Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, direniş güçlerinin işgal askerlerine verdirdiği kayıpların çok daha fazla olduğunu belirtti.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi işgal rejiminin Gazze`ye açtığı son savaşla ilgili yayınladığı raporda, 1620 askerin son savaşta yaralandığını ve bunlardan üçte birinin şu anda engelli olduğunu yazdı.

Raporda yaralı askerlerden 500`ünün engelli durumuna düştüğü, işgal rejiminin temel askerlik için 3.3 milyar ayırdığı belirtildi.

Askerlerin son savaşta cehennem ateşini gördüklerini yazan gazete, askerlerin verdiği bilgilerin Gazze'deki direniş güçlerinin kahramanca çarpıştıklarını ortaya koyduğunu belirterek tespitlerini şöyle sürdürdü: “İsrail toplumu yaralanan askerlere ‘önemli olan hayatta kalmaladı' gözüyle bakıyor. Ancak yaralıların çektiği sıkıntılar bu düşünceleri altüst etti. Çünkü çoğu halen psikolojik destek görüyor. Bazıları yürümekten aciz.”

Raporda birçok askerin açıklamalarına da yer veren gazete, onların yaşadıklarının cehennemden farksız olduğunu yazdı.

İşgal ordusu savaş boyunca askerlerinin morallerinin bozulmaması amacıyla zayiatlarını mümkün olduğunca az gösteriyor ve bu konuda haber yapmamaları için medyaya ciddi manada baskı uyguluyordu.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir