• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır'ın ihtiyacı olan asıl şey, kalıcı barış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz ve ABD Dış İşleri Bakanlığı Türkiye Masası Görevlisi Mark Schopiro Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan ile birlikte ağırladığı Ruiz’e yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, çözüm sürecine destek olmalarını istedi.

Çözüm sürecinin bölge ekonomisi açısından önemi üzerinde durulan görüşmede konuşan Sayar, gelişen süreçle beraber yatırımcıların daha uzun vadeli programlar yapmaya başladığını, hem yereldeki hem de dışarıdan gelen yatırımcıların, buradaki fırsatları değerlendirmek üzere ilgi gösterdiklerini belirtti.

 “Kalıcı barış ile birlikte Diyarbakır da kalkınacaktır”

Diyarbakır halkının hak etmediği seviyede olduğunu söyleyen Sayar, “Bunun en önemli sebebi güven ortamının kalıcı anlamda sağlanmamış olmasıdır. Ekonomik gelişme için Diyarbakır’ın ihtiyacı olan asıl şey kalıcı barışın sağlanmasıdır.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın iç pazara ve Ortadoğu pazarına olan yakınlığının önemli bir avantaj olduğuna da değinen Sayar, bu avantajın doğru kullanılması için Ortadoğu’da yaşanan karmaşanın bir an önce sona ermesi gerektiğini dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir