• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Ceylanpınar'da çamurlu yollara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi 307. Sokakta kalan mahalle sakinleri yapılmayan yolarından şikâyetçi olarak belediyenin ilgisizliğinden şikâyetçi oldular.

Belediye yetkilileri ve ŞUSKİ’nin dilekçelerine cevap vermediğini iddia eden Celal Gubat, “Yollarımızın yapılması için Fen İşleri Müdürlüğüne bizzat gidip sözlü ve yazılı olarak yollarımızın yapılmasını istedim. Mahalle sakinlerinden imza toplayıp Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne verdim benzer bir dilekçeyi belediye başkanlığına da verdim ancak kimse ilgilenmedi. Alt yapı için ŞUSKİ Ceylanpınar ilçe başkanlığına gittim ancak herhangi bir cevap alamadım. Kendi evimin pis su gideri için ambar kazdım ancak oda koku çıkardığı için komşularım benden rahatsız oluyor. Alt yapı olmadığı için bunu kendim yapmak zorunda kalıyorum. Yollarımız gördüğünüz gibi hepsi çamurlu çocuklarımız okula gittiğinde öğretmenleri üstleri ayakları çamurlu olduğu için bazen geri gönderiyorlar bu yollarımızın acilen yapılmasını istiyoruz.” Dedi.

“Suriyelilere verilen değer bize de verilsin”

Suriyeli mültecilere verilen değerin kendilerine verilmediğini belirten Muhittin Gündür ise, “  Mahallemizin çamurlu halini kendi gözlerinizle gördünüz biz kimseye iftira atmıyoruz.  Biz istiyoruz ki Suriyeli vatandaşlara sağlanan imkânlar bize de sağlansın onlar muhacir kardeşlerimizdir onlara yapılan hizmette gözümüz yok ancak onlara sağlanan imkânlar bize sağlanmıyor biz bu ülkenin vatandaşı olduğumuz ve 21. Yüzyılda olduğumuz halde hala çamur ve alt yapı sorunu yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yolların çamurlu olduğundan dolayı çocuklarını okula bazen gönderemediğini belirten Necatin Güner, “Mahallemizin alt yapı sorunu olduğu için kendi imkânlarımızla portatif çukurlar kazdık ancak bu geçici bir çözüm belediye yolları yapmadığı için yazın toz ve kirden, kışında çamur ve su birikintisinden rahatsız oluyoruz. Yollar çamurlu olduğun bazen çocukları okullarına gönderemiyoruz çamurlu günlerde okula giden çocuklar bazen öğretmenleri tarafından üstleri kirli ve çamurlu olduğu için eve geri gönderdikleri oluyor.” Şeklinde konuştu.

Belediye yetkililerinden açıklama

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin iddiaları üzerine bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Başkan Vekili Kadri Büyükdağdaş da,” Urfa Kapısı, TOKİ Yolu, Cumhuriyet Mahallesi anayollarının yapımı devam etmekte, 6 kilometrelik yollarla ilgili ihale yapıldı en kısa zamanda oralara da başlanacaktır. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra üst yapı işleri de yapılacaktır.”  İfadelerine yer verdi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir