• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ADEM'DE bayanlar hem öğreniyor hem de kazanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kısa adı ADEM olan Aile Destek Merkezi 11 kurs ve 160 öğrenci ile çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli alanlarda eğitim veren kursa 15 yaş üzeri her yaştan bayanlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

Kursun Koordinatörü Betül Hasibe As Akti yaptığı açıklamada, "Kursumuz Sosyal Vakfa bağlı olarak çalışmaktadır. Bu kurum bayanlara yönelik olan bir kurum. 15-16 yaş üzeri bayanların geldiği ve sanat öğrendiği bir yer. Ürünler valilik tarafından karşılanıyor. Bu ürünler çerçevesine yüzde 50'lik bir paylaşım oluyor. Öğrenci hem kuruma kazandırıyor hem de kendisi kazanıyor. Burası bayanların zamanlarını sosyal ortamlarda geçirebilecekleri güzel bir yer. Burada kurs görenlerden tutun öğretmenlere kadar hepsi bayan. Aynı zamanda kursiyerler rahat iş görebilsinler, akılları çocuklarında kalmasın diye, onlar için aynı zamanda ana sınıfımız da mevcuttur. Çocuklar burada hem öğreniyor hem eğleniyorlar. Anneleri de eğitimlerini daha rahat alıyorlar.'' dedi.

Toplam 11 alanda kurs veren merkezde 160'dan fazla kursiyerin katıldığını ifade eden Aktı, kursların ücretsiz verildiğini, tüm masrafların Valilik tarafından karşılandığını, kursiyerlerin yaptıkları bir işi kendilerine, bir işi de merkeze yaparak, aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi.

Çeşitli analarda kurs veren eğitimciler kurslara olan rağbetten memnun olduklarını belirtirken, kursiyerler ise hem öğrenip hem de kazandıklarından dolayı mutlu olduklarını söylediler. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir