• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engellilere Yönelik Din Hizmetleri` konulu program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulunda engellilere yönelik olarak düzenlenen etkinliğe iştirak etti. Düzenlenen etkinlikte önce, Van Valisi Aydın Nezih Doğan`ın eşi Hatice Doğan ve Okul Müdürü Nurdan Zorer Gündoğdu ile birlikte sınıfları dolaşan ve öğrencilere kitap hediye eden İl Müftüsü Arvas, ardından okulun konferans salonunda düzenlenen programa katıldı.

Programda engellilere yönelik din hizmetleri ile ilgili bilgiler veren Müftü Arvas: “İslam Dini`nin hedef kitlesi ‘tüm insanlık`tır. Bir insanın konuşamaması, işitememesi veya herhangi bir fiziksel probleminin olması, o kişi ile Rabbi arasında bir engel teşkil etmez. Zira Allah`a en yakın organ ‘kalp`tir. Dolayısıyla kalp taşıyan bir kimsenin Allah ile arasında bir engel bulunması söz konusu olamaz. Kur`an-ı Kerim`de ‘Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (Hakka) dönmezler` (Bakara 18) buyurulmaktadır. Bu ayet üzerinde tefekkür ettiğimizde gerçek sağırın Hakkı işitmeyen, gerçek dilsizin Hakkı söylemeyen, gerçek körün Hakkı görmeyen olduğunu anlarız.”dedi.

Arvas, “Son yıllarda Engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal farkındalığın arması, teknik imkânların yeterli düzeye gelmesi, eğitim kurumlarının yaygınlaşması vb. nedenlerle Diyanet İşleri Başkanlığımız da engellilere yönelik çalışmalarına hız vermiştir. Müftülük olarak bizler de bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Müftülüğümüzün yeni geliştirdiği ‘Eğitim, İrşat ve Sosyal Etkinlik` projesi kapsamında kurduğumuz üst kurul bünyesinde, engellilere yönelik hizmetleri takip eden, bu hizmetlerin yaygınlaşması için çalışan bir koordinatörlüğümüz var. Bu çerçevede görme ve işitme engellilere yönelik Kur`an kursları açmış bulunuyoruz. Yine başta otistik kardeşlerimiz olmak üzere kurslarımıza gidemeyen kardeşlerimiz için ‘Evde Kur`an-ı Kerim Öğretimi` projemiz var. Hali hazırda 12 kardeşimiz evlerinde Kur`an-ı Kerim hizmeti alıyor. Tüm bunların yanında dünya genelinde devam eden savaşlar ve katliamlar neticesinde birçok kimsenin engelli hale geldiği göz ardı edilmemelidir.”şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinin “Güzel Görmek” isimli bir skeç sahnelediği programda yine öğrenciler tarafından şiirler okundu. Ayrıca Müftülüğe bağlı Kur`an kurslarında eğitim alan görme engelli öğrencilerimiz Nurcihan Arvas, İngilizce bir ilahi seslendirirken, işitme engelli öğrencimiz Seda Demir ise işaret dili ile Fatiha Suresi`nin tercümesini sundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir