• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
Siyer sınavı standına saldırıya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu yaptığı yazılı açıklamayla Dicle Üniversitesinde PKK yandaşlarının, Kutlu Doğum Siyer Sınavı duyurusu için stant açan Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine yönelik saldırılarını kınadı.

Bu saldırgan zihniyetin hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulanan açıklamada, PKK/HDP’li öğrencilerden oluşan DÜÖDER’li grubun saldırgan tutumlarına biran önce son verilmesini istendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl dördüncüsü yapılacak 50 kişiye Umre ödüllü 2015 Kutlu Doğum Siyer Sınavı için gerekli hazırlıkların yapıldığı ve Türkiye genelinde ilan duyuru ve reklam amaçlı çalışmalar başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede Diyarbakır ili Dicle Üniversitesinde Peygamber Sevdalısı Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri Siyer sınavının duyurusu için bir stant açmışlar. Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençlerin Şubat ayında yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavına yönelik açtığı standa PKK/HDP’li öğrencilerden oluşan DÜÖDER’li öğrenciler tarafından tahammül gösterilmeyerek stantların açılmaması için bir müdahale girişiminde bulunmuşlar.

Saat 11.00’de yasal izinleri alınmış olarak açılan standı kapattırmak isteyen DÜÖDER’li öğrenciler Eğitim Fakültesinin kantininde toplanarak standa doğru yürüyüşe geçmişler."

Son 3 yıldır özellikle DÜÖDERLİ öğrencilerin kutlu doğum çalışmalarını hazmedemedikleri ve özellikle üniversite çevresinde düşmanlıklarını alenen dile getirerek fiili müdahale yaptıklarının hatırlatıldığı açıklamada, "Provokasyon, kaos ve düşmanlıkta sınır tanımayan ve kime bağlı oldukları bilinen bu saldırgan güruhun geçmişte ne yaptıkları ve şimdi de ne yapmak istedikleri çok açıktır.

Müslüman ve Peygamber Sevdalısı gençlerimiz istedikleri mekan ve zamanda özgürce kendi inançları doğrultusunda yaşayacaklarını da herkesin bilmesi ve tahammül etmesi gerekir." denildi.

İslam'a ve Peygambere (sav) düşman fikrinden bir türlü vazgeçmeyen bu çevrenin Hz Muhammed'in (sav) anılmasına tahammül etmediği belirtilen açıklamada, bu saldırgan ve İslam düşmanı zihniyetin hiç bir zaman amaçlarına ulaşmadıkları gibi şimdi de ulaşamayacakları vurgulandı.

Açıklamada son olarak, "PKK/HDP’li öğrencilerden oluşan DÜÖDER’li öğrencilerin bu saldırgan tutumlarından bir an önce vazgeçmelerini istiyor, yaptıkları bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz." denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir