• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünden rektöre ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüşmenin,  2015-2019 MEB Strateji Planının hazırlanması için rektörün görüş ve önerilerinden faydalanmak amacı ile gerçekleştirildiği belirtildi. Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç, 100.Yıl Üniversitesinin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu ve strateji plan da üniversitenin katkısının çok önemli olduğunu söyledi. Tunç, eğitimin en önemli iki ayağının üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ve iyi bir strateji planın oluşması için üniversitenin görüş ve önerilerinin birinci derece öncelikli olduğunu belirti.

100.Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Battal ise, eğitimin her kademesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber olacaklarını, akademik başarı olarak Türkiye geneli başarısına bakıldığında Van`ının çok gerilerde olduğunu belirtti. Battal, “Bulunduğumuz durumdan daha iyi bir noktaya gelmek için ciddi manada gayret göstermek gerekiyor.”dedi.

Battal, Milli Eğitim ve üniversitenin beraberce 18-19 Haziran 2012`de “İl Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri` adlı çalıştayı yaptıklarını ve bu çalışma da çok önemli vurguların elde edildiğini söyledi. Bu çalıştayın ikinci ve üçüncü ayağının da yapılmasında fayda olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin bütün birimleri ile Milli Eğitimin yanında olacağını ve özellikle Eğitim fakültesinin Milli Eğitimin en önemli paydaşının olduğunu söyledi. Daha sonra Strateji Plan Ekibi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ve Dekan Yardımcısı Ahmet Yayla ile görüştü. Prof. Dr. Çelik, Eğitim ve öğretim başarısı için Eğitim fakültesi ve Milli Eğitimin koordineli çalışmasının gereğini hatırlatarak ve bu hususta ellerinden gelen tüm gayretleri sarf edeceklerini söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir