• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Umre ödüllü sınavın başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde birçok il ve ilçede gerçekleştirilen umre ödüllü siyer sınavı, bu yıl Şubat 2015`te yapılacak. Sınav, geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlardan farklı olarak bu yıl 3 kategori şeklinde düzenlenecek. Dereceye giren ilk 50 kişiye ise umre ödülü verilecek. Mardin'deki başvurular ise Cemre FM ve DOST-DER binalarında yapılabilecek.

Başvuru tarihinin 25 Ocak 2015`e kadar devam edeceğini belirten DOST-DER Genel Sekreteri Mehmet Arasan, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak “Efendimizin yüce ahlakını herkese ulaştırmak için kültürel ve sosyal etkinlikler yapmaktayız.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 2007`den bu yana Türkiye başta olmak üzere Avrupa`nın bazı şehirlerinde büyük katılımlı kutlu doğum etkinlikleri düzenlediklerini belirten Arasan, “Peygamber Efendimizin yüce ahlakını toplumun her kesimine ulaştırmak ve kutlu doğumunu hatırlatmak amacıyla yaptığımız etkinlikler miting ve seminerlerle sınırlı kalmayıp, sosyal ve kültürel alanda da etkinlikler yapmaktayız. Bu etkinliklerimizin en önemli ayaklarından biri, bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum Siyer Sınavı`dır. Sınavda dikkat çeken en önemli ödül, 50 kişiye verilecek umre ödülüdür.” dedi.

BÖYLESİ KIYMETLİ BİR YARIŞMADAN ÇEVREMİZİ HABERDAR EDELİM

Peygamberimizin hayatını okumaya vesile olduğu için sınava ilgi gösterilmesi gerektiğini aktaran Arasan, “Önceki senelerde 2 kategori şeklinde yapılan sınav, bu yıl 3 kategori şeklinde yapılacaktır. Üçüncü kategorimiz 10-13 yaş arası olup Türkiye genelinde dereceye girecek ilk 10 kişiye tablet verilecektir. İl ve ilçe düzeyinde dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilecektir. Yılda bir defa bile olsa siyer kitabı okuma fırsatı doğurduğu ve umre gibi kıymetli bir ödülü kazanma imkânı sunması açısından bu yarışma çok önemlidir. Peygamber sevdalısı halkımızın bu tür yarışmalara duyarlı olmalarını istiyoruz. Öncelikle kendimiz yarışmaya gerekli hassasiyeti gösterip, ailemiz ve çocuklarımız olmak üzere dostlarımızı teşvik edebiliriz. Böylesi kıymetli bir yarışmadan çevremizi haberdar edelim.” ifadelerini kullandı.

2015 YILI KDSS BİLGİLERİ ŞÖYLE

Birinci Kategori: Suffa Meclisleri Siyer Dersleri (M. Emin Yıldırım) 18 yaş ve üstü

İkinci Kategori: Suffa Meclisleri Siyer Dersleri (M. Emin Yıldırım) 14-17 yaş arası

Üçüncü Kategori: Sevgili Peygamberimiz (M. Ali Gönül) 10-13 yaş arası

Başvuru Tarihi: 1 Aralık 2014- 25 Ocak 2015

Sınav Tarihi: 01 Şubat 2015

KDSS ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler www.peygambersevdalilari.com adresini ziyaret edebilirler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir