• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Medeniyet bedeni açmaksa hayvanlar daha medeni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeytan, ilk insan olan Hz Âdem ve Hz Havva'yı elbiselerini çıkararak cennetten çıkardığını belirten İlahiyatçı Cihan Üzer, Allahu Teâlâ, “Ey Âdemoğlu, şeytan üzerinizdeki elbiseyi çıkararak sizi kandırmasın.” diye buyurduğunu söyledi.

İlahiyatçı Üzer, “Tesettür, beşeri kanunların koyduğu bir kanun değildir. Tesettür, Allah'u Teala'nın bize bir emridir. Bayanların, eşlerimizin ve kızlarımızın korunması için Rabbimizin bir emridir. Kutsal kitabımız olan Kuran`ın muhtelif ayetlerinde bu mevcuttur.” dedi.

“Tesettür bir fıtrattır”

Tesettürün bir fıtrat olduğunu belirten Üzer, “Dikkat edin Allah Teala'nın yarattığı her şey örtülüdür. Yarattığı meyvelerin dahi bir örtüsü vardır. Misal olarak, bir muz meyvesinin elbise hükmündeki kabuğunu soyduğumuzda ‘muz` iki gün içinde bozulur. Bütün diğer meyveler de öyledir. İnsan da aynen öyledir. Üzerindeki elbiseler çıkarılsa o da bozulur." ifadelerini kullandı.

“Müslümanların,  Allah`ın ‘örtü ve tesettür` emrine sahip çıkmaları gerekiyor”

Küfrün, Allah`a kul olanların örtüsünü çıkarıp, onları kendilerine kul etmek istediğini ifade eden Üzer, Ondan dolayı Müslümanların,  Allah`ın ‘örtü ve tesettür` emrine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

İlahiyatçı Üzer, M. Akif Ersoy, "Medeniyet açmaksa bedeni, hayvanların bedeni daha medeni” sözünü hatırlatarak,  işte günümüzdeki tesettür, düşmanlarına verilecek en güzel cevaptır, M. Akif`in bu sözü.” dedi.

“Örtü düşmanları, namussuzluğun sevdalısı ve müptelası olabilirler”

“Müslümanlar örtüleriyle izzet ve şeref bulur. Müslümanların örtüleri, hayâları ve namuslarıdır.” diyen Üzer, “Birileri şunu yazıyor, “Namus toplumsal felakettir” bunu tesettüre laf atmak suretiyle söylüyor. Onlar, “Namus toplumsal felakettir” derken namussuzluğu mu Bu topluma öneriyorlar? Bunu da iyi düşünmek lazım. Onlar namussuzluğun sevdalısı ve müptelası olabilirler." dedi.

“Örtü imandır ve bir kadını kadın yapan temel unsurdur”

İman ehli olanlar, namusun, örtünün, hayânın ve edebin âşıkları olduğunu ifade eden Üzer, "Bu nokta da bizler örtü Allah`ın emri olduğu için bacılarımızın ve tüm Müslümanların sahip çıkmalarını istiyoruz.  Çünkü Örtü imandır ve bir kadını kadın yapan temel unsurdur.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir