• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
CHP`nin `Rahibe Afişi`ne Kestiği Ceza!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12 Eylül anayasa değişikliği referandumu sürecinde astırdığı `rahibe afişi`yle tepki çeken CHP`li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci`nin cezasıyla ilgili düğüm 7 ay sonra çözüldü. Zaman`da yer alan habere göre kesin ihraç istemiyle kurula sevk edilen Değirmenci için kınama cezası çıktı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), başörtülü kadınları rahibeye benzeten skandal afişi billboardlara astırdığı belirtilen Değirmenci`yi kurtaran bir karara imza attı. Uzun süredir konuyla ilgili karar almakta zorlanan disiplin kurulu, CHP`li belediye başkanını kınamakla yetindi. Zaman`ın soruları üzerine kınama cezası yönündeki bilgiyi açıklayan CHP`li bir parti üst düzey yöneticisi, "İhraç yok. Kınama cezası verildi. Bundan sonra herhangi bir disiplin işlemi söz konusu değil." ifadelerini kullandı. Edinilen bilgiye göre kınama cezasına yönelik karar aylar öncesinden Mustafa Değirmenci`ye tebliğ edildi. Ancak Değirmenci`ye konunun basına açıklanmaması yönünde telkinde bulunuldu.

Mustafa Değirmenci, 12 Eylül referandumundan önce, başörtülüleri `rahibe`ye benzeten sözlerin yer aldığı bir afiş asmıştı. Skandal, kamuoyuna ilk yansıdığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti suçlamış, komplonun arkasında AK Parti`nin olduğunu iddia etmişti. Hemen harekete geçen İçişleri Bakanlığı ise afişleri Avcılar Belediye Başkanı`nın astırdığını tespit etmişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Gereği yapılacaktır." demiş, ardından da Değirmenci ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Takip eden süreçte YDK bir türlü karar alamamış, dosyanın unutturulmaya çalışıldığı öne sürülmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir