• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
ALO 182`deki yeni sistem mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hastanelerdeki aşırı yoğunluk, randevuyla tedavi olmak isteyen hastaları mağdur ediyor. ALO 182 Merkezi Randevu Hattı en fazla 15 gün içerisinde randevu verebiliyor. Sistem, 15 gün sonrası için randevu vermiyor.

MAĞDURİYET BAŞLADI

Randevuların dolu olması nedeniyle çoğu hasta bu imkandan faydalanamıyor. Sağlık hizmeti almak için randevu almak isteyen hasta ortada kalıyor. Daha önce sistemin 15 gün sonraya da randevu verebildiğini belirten Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, "Bazı hastalar randevusunu takip etmediği için gitmiyordu. Bu defa yeni randevu alacak kişiler randevu alamıyordu. Ondan dolayı 15 günlük bir sınırlama getirildi" dedi.

HAK İHLALİ VAR

Hastaların hizmet almak için defalarca uğraştığını ifade eden Demir, "Hasta ya sağlık hizmeti alamıyor ya da özele gitmek zorunda kalıyor. Bu, sistemin iyi kurgulanamamasının sonucudur" die konuştu.

KOORDİNASYON EKSİK

Poliklinik hizmeti almak isteyen her hastaya 15 gün süre içerisinde randevu verilmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, "Hekimimiz, polikliniğimiz veya sağlık çalışanımız yok gibi gerekçeler hasta açısından geçerli değil. Gerek Anayasal gerek hasta hakları gerekse de sağlık hukuku açısından hak ihlalidir. Bunlar kamu erkinin işi koordine edemediğini, yeterli düzeyde sağlık çalışanı yetiştiremediğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bugün

Bu haberler de ilginizi çekebilir