• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
MGK`dan Meclis`e brifing
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu güvenliği ve istihbarattan sorumlu kurumların faaliyetlerini denetlemek üzere kurulan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu çalışmalarına start veriyor.

İstihbarat Komisyonu bugün AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu başkanlığında toplanacak. Komisyonun çalışmaları gizli olduğu için, toplantılar basına kapalı gerçekleştirilecek.

Denetleyeceği kurumlardan brifing alarak çalışmalarına başlayacak olan komisyonun ilk davet ettiği kurum ise Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği oldu.

Bu kapsamda MGK yetkilileri bugün Komisyona gelerek kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi verecek ve milletvekillerinin sorularını cevaplayacak.

Toplantıda, devlet içindeki paralel yapılanma ile mücadelenin de yer alacağı yeni kırmızı kitapla ilgili milletvekillerine bilgi verileceği belirtiliyor.

Komisyon Başkanı Kavaklıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde Emniyet, MİT, Jandarma, MASAK ile Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı yetkililerini de çağıracaklarını belirterek, "Tamamen kurumları tanımaya yönelik toplantılar yapacağız. Görev alanımıza giren kurumlardan brifing alacağız, sorular soracağız.

Komisyonun kuruluş kanununda 'Milli güvenlikle ilgili görüş bildireceği' yer alıyor. O sebeple ilk olarak MGK'yı davet ettik" dedi.

Türkiye

Bu haberler de ilginizi çekebilir