• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Bedelli askerlik Meclis`ten geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedelli askerlik ile sözleşmeli er ve erbaşla ilgili düzenlemeleri kapsayan yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Düzenlemeyle 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 28 yaşından gün almış kişiler ile 1 Ocak 1988`de doğanlar, yasadan faydalanabilecek. Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar da, istekleri halinde bu hükümlerden yararlanabilecek.

Buna göre, şartları taşıyan yükümlüler, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurtdışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin Türk Lirası para veya Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertible yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri halinde temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Uygulama kapsamında ödenecek paralar, Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına TC Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası'nda açılacak hesaba yatırılacak.

Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari adli soruşturma ve kovuşturma yapılamayacak. Başlatılmış olanlar sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilemeyecek. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir