• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bunu Yapmayan Tazminat Alamayacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM`ye sunuldu.

Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.

Tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:

TAZMİNATSIZ ATILACAK: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`nda yer alan yükümlülükleri ‘yazılı olarak hatırlatıldığı` halde yerine getirmeyen işçi, patronu tarafından tazminatsız olarak işten atılabilecek. Bu yükümlülükler arasında, kişisel koruyucu donanımları doğru kullanmak ve korumak da bulunuyor.

YASAK MADENCİYE: Ölümlü iş kazası meydana gelen işyerlerinde 2 yıl kamu ihalesi yasağı maden işyerleriyle sınırlandırıldı. İhale yasağı için işverenin kusurlu olduğunun yargı kararıyla tespit edilmesi gerekecek.

PRİM TEŞVİKİ: Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10`dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli sakatlıkla sonuçlanan kaza olmazsa işsizlik sigortası işveren primi 3 yıl boyunca yüzde 2 yerine yüzde 1 olarak alınacak. Ancak, ölümlü iş kazası olan işyerlerinde ise bu oran yüzde 3 olarak uygulanacak.

ERMENEK`E 6 AY MAAŞ

Ermenek`te maden kazasının yaşandığı ocakta, kazanın meydana geldiği gün sigortalı olanlar ile hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 6 ay süreyle brüt asgari ücret tutarında ödeme yapılacak.

Habertürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir