• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 20 Ekim Perşembe günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Mezopotamya Gazetesi; `Tarih Hırsızlarına Büyük Darbe`
Batman, Diyarbakır ve Elazığ`da Batman İl Jandarma Komutanlığının Tarihi Eser kaçakçılarına yaptığı takibat sonucunda 9 kişi gözaltına alındı.

`Tesettür Özgürlüğü İçin Açıklama Yapılacak`
Hak ve Özgürlükler Platformu, tesettür seferberliği kapsamında Cuma Günü saat 16.00`da Gülistan Caddesinde yapacakları kitlesel basın açıklamasına tüm vatandaşları davet etti.

Doğuş Gazetesi; `Bem-Bir-Sen: Saldırıyı lanetliyoruz`
Hakkâri`de yaşanan saldırıda 26 askerin hayatını kaybetmesi ve 18 askerin yaralanması olayının zamanlamasına dikkat çeken Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanı Yusuf Çiftçi, bunun Kürt Halkının hakkını savunmak olmadığını kaydederek, saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.

`4. Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı`
4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Batman Vali Yardımcısı Bülent Uygur Başkanlığında ve Yatırımcı kuruluşların Müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya kurum müdürleri, belde belediye başkanları, özel idare genel sekreteri, il genel meclis üyeleri ve ilçe kaymakamları katıldı.

Pusula Gazetesi;`Borsa Başkanı Hayvancılık Kongresine Katılıyor`
Bugün başlayacak olan ve 2 gün sürecek "AB Uyum Sürecinde Türkiye Hayvancılık Kongresi 2011" başlıklı uluslararası katılımlı bilimsel kongreye Batman`ı temsilen Batman Ticaret Borsası Başkanı Beşir Altunç`ta katılacak.

`Elektrik Kesintisi`
Perşembe günü Beşevler Mahallesi 1321-1330 sokaklarında saat 07.00-12.00 ve Komando Caddesi 1331 sokakta saat:12.00-13.00 saatleri arasında elektriklerin kesileceği, Cuma gününde ise Yavuz Selim Mahallesi 3503-3530 ve 3573 sokaklarında saat:09.00-12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacağı belirtildi.

Batman Umut Gazetesi; `Paha Biçilemez Bir Operasyon! Tarih Kaçakçılarına Aman Yok!`
Batman`da tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirtilen 9 kişi paha biçilemeyen tarihi eserlerle beraber yakalandı.

Batman Umut Gazetesi; `Elektrik Direğini İkiye Böldü`
Diyarbakır`da Dicle Üniversitesi istikametinde yol alan Aziz Andan (22) yönetimindeki otomobil, sürücünün hâkimiyetini kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptı. Direğin ikiye bölündüğü kazada, sürücünün hafif yaralarla kurtulması sevindirici oldu.

Batman Barış Gazetesi; `Hakkâri Saldırısına Tepki!`
Bem-Bir-Sen Batman temsilciliği de bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Yusuf Çiftçi, şehit askerlere Allah`tan rahmet dilerken, yakınlarına da baş sağlığı diledi. PKK`nın saldırılarını durdurmasını isteyen Çiftçi, açıklamasının devamında örgüte sert tepki gösterdi.

Batman Postası Gazetesi; `Atatürk Parkı Basın Açıklamalarına Kapatıldı`
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Parkı, Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere resmi kurum ve okul bahçelerinin basın açıklamaları, imza kampanyalarına ve stantlara kapatıldığı belirtildi.

Batman Gazetesi; `Hak Ve Özgürlükler Platformundan Basın Açıklamasına Davet`
Batman`da 14 aktif Sivil Toplum Kuruluşu`ndan oluşan Hak ve Özgürlükler Platformunun başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği"ne destek büyürken, yarın Gülistan Caddesinde İnsanlık Anıtı yanında saat 16.00`da basın açıklaması yapılacak.

Batman Çağdaş Gazetesi;`Kazasız Günün Geçmediği Güzergâh`
Turgut Özal Bulvarı, her gün hasarlı kazalara sahne oluyor. Önceki akşam 23.00 sıralarında Bozoğulları oteli kavşağında sürücüsü belli edilmeyen 72 DT 750 Megan araçla 34 BZ 8553 plakalı Toyota Corolla çarpıştı. Araçta bir kişi yaralanırken, iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı

Batman Medya Gazetesi; `Artık Her Yerde Açıklama ve Etkinlik Yapılmayacak`
Batman Valisi Ahmet Turhan, Valilik, Atatürk Parkı, Turgut Özal Bulvarlarında basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.
Halid Coşkun - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir