• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Davutoğlu: Olay Bir Cinnet Halidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VARŞOVA/ŞANLIURFA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Varşova'da kaldığı otelden ayrılmadan önce gazetecilerin sorusu üzerine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde üç askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan hemen bilgi aldığını belirten Davutoğlu, konuyu gece boyunca takip ettiklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'la da görüştüğünü, onlardan bilgi aldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Tablo aydınlanmış görünüyor. Maalesef üç askerimiz vefat etti, şehit oldu, Allah rahmet eylesin her şeyden önce. Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo. Yani herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne surette olursa olsun görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum, Mehmetçiklerimize, ailelerine taziyelerimi iletiyorum."

Vali Küçük: Terör hadisesi değil

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Hadiseyi duyar duymaz ilçeye hareket ettiğini belirten Küçük, olayın bir cinnet nedeniyle kaynaklandığının tespit edildiğini bildirdi.

Olay yerinde geniş çaplı araştırma yapıldığını vurgulayan Küçük, şöyle devam etti:

''Acımız çok büyük, 3 Mehmetçiğimizi kaybettik. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Dün gece saat 23.15 civarında Ceylanpınar Boztepe Karakoluna 1,5 kilometre mesafede sınır nöbeti tutarken 3 askerimizden biri cinnet geçiriyor ve diğer iki arkadaşını şehit düşürüyor ve akabinde intihar ediyor. Elde ettiğimiz delillere göre olay bir terör hadisesi değil, sınırda nöbet tutan bir asker cinnet geçirip iki arkadaşını şehit edip, intihar ediyor. Hem cumhuriyet başsavcılığı tarafından hem de askeri savcılık tarafından ulaştığımız deliller, edindiğimiz bilgiler hepsi bu yönde. Olay dün gece olduğu için tedbir amaçlı arazide büyük bir arama tarama faaliyeti başlattık. Her ihtimale karşı yaklaşık 300 jandarma ve 150 de özel harekat timi geniş çaplı bir operasyon başlattı. Fakat ilerleyen saatlerde hadisenin bu yönde gerçekleştiği yönündeki şüphelerimiz kuvvetlendi. Şu anda bu kanaate vardık.''

Detayları daha sonra vereceklerine işaret eden Kaçak, "Maalesef öyle bir cinnet hali sonucunda arkadaşlarımız şehit düşüyor, onu biliyoruz. Orada elde ettiğimiz kovanlar, deliler ve izlere baktık. Daha fazla detaya girmek istemiyorum. Çünkü savcılık olaya el koydu ama hadisenin bir terör saldırısı olmadığı, tamamen bir cinnet halinden kaynaklandığı yönünde. İlimizde yapılacak otopsinin ardından şehitlerimizi askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız'' diye konuştu.

Hayatını kaybeden askerlerin Piyade Çavuş Ramazan Yel (Kütahya), Piyade Onbaşı Kadir Yıldız (Kastamonu) ve Piyade Er Umut Aslan (Malatya) olduğu öğrenildi.

Cenazeler Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'nda

Piyade Çavuş Yel, Piyade Onbaşı Yıldız ve Piyade Er Aslan'ın cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Askerler tarafından cenaze aracından indirilen tabutlar, otopsi salonuna alındı.

Cenazelerin, otopsinin ardından ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüleceği öğrenildi. 

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir