• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Kur`an`lı İnsan Hakları Günü açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli Platformuna üye İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında; Atatürk`ü Koruma Kanunu`nun düşünceleri ifade özgürlüğünün önünde engel olduğu belirtilerek kaldırılması istendi. Kadın, çocuk ve insana şiddetin kınandığı açıklamada, bunun önüne ancak Kur`an eğitimiyle geçileceği ifade edildi.

Açıklamaya katılanların ellerinde Kur`an taşıdıkları basın açıklamasında  “İnsan hakları ihlallerinin tek reçetesi Kur`an, 5816 kalksın, Düşünceyi ifadeye özgürlük, Kadına şiddet Allah korkusu ile önlenir.”yazılı dövizler taşındı.

Basın açıklamasını okuyan İHSD Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin, “Cezaların artırılması, acil çağrı butonu gibi önlemlerle, insan hakları ihlallerine engel olunabilir mi? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre her 5 kadından 2`si şiddet görmekte, birçok kadın cinayeti, şiddet vakası yaşanmakta. Önce kadına sonra çocuk ve diğer insanlara karşı her türlü şiddet insan hakları ihlalidir ve bunları ortadan kaldırmak bizlerin görevidir.”dedi.

Her türlü kötülüğün ortadan kaldırılmasının Allah`ın emir ve yasaklarına uymakla mümkün olduğuna dikkat çeken Metin, “Bunun tek reçetesi vardır, Allah`ın insanlık için indirdiği Kur`an-ı Kerim. İlköğretimden itibaren Kur`an eğitimiyle ve Allah korkusuyla yetiştirilmiş nesiller. Siz şiddeti önlemek için her insanın başına polis dikemezsiniz fakat ilköğretimden itibaren Allah korkusunu, bir gün ölüneceği ve Allah`ın mahkemesinde kul hakkının hesabının verileceği bilincini yerleştirerek şiddetin önüne geçersiniz.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir