• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Başbakan Davutoğlu'ndan akıllı baret sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ‘İş Güvenliği Eylem Planı’nda ‘madencilerin kasklarına yerleştirilecek düzenek ile takip edilme projesi ile akıllı baretin hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı.

Bursa’daki üniversite öğrencisi Enes Ekim ve ekibi tarafından geliştirilen giyilebilir teknoloji ürünü Akıllı Baret sayesinde maden ocakları da izlenebilecek.

Türkiye’deki iş kazalarına alınmayan önlemler yüzünden kaybedilen ülke itibarına, yetim kalan çocuklara, iş kazası ölümleri yüzünden kaybolan hayatlara yeni çözüm olan akıllı baret hedeflerini gerçekleştiriyor.

Sıklıkla yaşadığımız iş kazalarının büyük bir bölümü tedbirsizlik ve önceden alınmayan önlemlerden kaynaklanmakta. Bunlara çözüm olarak geliştirilen Akıllı Baret hayata geçmeye hazırlanıyor. Üniversiteli genç girişimci Enes Ekim tarafından ortaya atılan fikir hayata geçtiğinde söz konusu olayların büyük ölçüde azalacağı tahmin ediliyor.

Başbakan Davutoğlu'nun İş Güvenliği Eylem Planında açıkladığı bu çalışma ile akıllı barette bulunan düzenek sayesinde maden işçilerinin ortamdaki ısı, gaz ve su seviyeleri bunun yanında işçilerin nabız atışlarına kadar takip edilmesi gündeme geldi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir