• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Şanlıurfalı STK`lardan  `1 un 1 battaniye` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`daki 60`a yakın STK`dan oluşan İnsani Yardım Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla Suriyeli, mülteciler için yeni bir kampanya başlattığını açıkladı.

Yaklaşık üç yıl önce Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Platform Başkanı Osman Gerem, “Bu süre zarfında giyim, halı, yorgan, battaniye, çocuk maması, ilaç, çocuk bezi, ayakkabı, temizlik malzemeleri ve temel gıda maddelerinden oluşan 163 TIR insani yardım malzeme gönderdik. Türkiye sınırları içinde kalanlara da 183 TIR insani yardım ulaştırdık.” Dedi.

Şanlıurfa sınırları içerisinde 489 bin Suriyelinin yaşadığını dile getiren Gerem, geriye kalan 384 bin kişinin de il ve ilçelerde çok zor şartlar altında yaşadığını söyledi.

Yeni başlattıkları ‘1 un 1 battaniye` kampanyasına da değinen Gerem konuşmasına şöyle devam etti: “1 un demek 150 ekmek demektir.1 battaniye demek bir insanın ısınması demektir. Bu kampanya ile aç ve açıkta hiç kimse kalmasın diye tüm hayırseverleri bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir