• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Şanlıurfa'da 'Her Kesime Konut' projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfalıların konut sorununu çözmek amacıyla başlatılan ‘Her Kesime Konut Projesi’ çalışmalarında sona gelindiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Evren Sanayi ve Organize Sanayi bölgelerinde imar çalışmaları başlatıldığını, Esentepe Mahallesinde bulunan ŞUSKİ arazisi ile ŞUTİM Bölgesinde bulunan araziler için de resmi işlemlerin tamamladığını söyledi.

Kentin en büyük sorunlarının başında konut sorunun geldiğini ifade eden Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hazine arazilerinin konut alanı olarak değerlendirmek için yaptıkları çalışmaların Bakanlar Kurulu Kararı ile resmiyet kazandığını belirtti.

Güvenç, “ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün bulunduğu alanda imar planını yapıp satmak için karar alarak bu bölgede çalışma başlattık. Evren Sanayi Sitesi ve Organize Sitesi yetkilileri ile iş birliği yaparak Organize Sanayi ve Evren Sanayide çalışan işverenimiz ve işçilerimiz için yeni konut alanları düşünüyoruz. Bununla ilgili Organize sanayideki 1. ve 2. Bölümlerde Yönetim Kurulu ve evren sanayi başkanlarıyla bir araya gelerek gerekli incelemeleri yaptık. Taleplerini dinleyerek ödeme şartları ve ne tür evler istediği hakkında görüşmeler sağladık. Maşuk ve ŞUTİM bölgelerinde Rızvaniye Vakfı ile anlaştık. Bu bölgeleri projelendirip ticari ve konut alanları hakkında ilerleyen dönemlerde çalışmalar başlatacağız” şeklinde açıklamada bulunda. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir