• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
DÜÇAM'dan çevre duyarlılığı çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM) yetkililerinden Profesör Doktor Kemal Güven, Doktor Serdar Karataş, Öğretim Görevlisi İbrahim Yenigün ve Çevre Mühendisi Oğuzhan Eyigün; çevreye ve geleceğe sahip çıkma noktasında harekete geçme zamanı olduğunu ve bu anlamda gerek Dicle Üniversitesi mensubu olarak gerekse de bu bölgenin insanları olarak sorumluluklarını yaşamak ve yaşatmak gayretinde olduklarını belirttiler.

DÜÇAM’ın bu haftaki ziyaret noktaları, ÇEVSAN atık geri dönüşüm ve DİÇEV tıbbi atık toplama kuruluşları oldu. Her iki tesise yapılan ziyaretlerde; teknik bilgiler alınırken, bölgenin çevre sorunları adına yapılabilecekler üzerinde duruldu.

ÇEVSAN atık geri dönüşüm şirketi yetkilisi çevre mühendisi Latife İçli, “Dicle Üniversitesi  ile mevcut protokollerimiz vardır. Çevre Çalıştayı konusunda da desteklerini paylaşmaktan mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

DİÇEV tıbbi atık genel koordinatörü Gülcan Bozokalfa ve Çev. Müh. Recep Seykan ise tesisi gezdirip bilgiler aktarırken, DÜÇAM’ın ziyaretinden son derece mutlu olduklarını ve çevre çalıştayında her konuda katkıda bulunacaklarını belirttiler.

Her iki firma yetkilileri, ortak sorun olarak eğitim ve bilincin yaygınlaştırılması konusunda hem fikir olurken, bu anlamda ciddi işbirliği sağlanmasının büyük yarar getireceğine inandıklarını söylediler.

DÜÇAM yetkilileri ise bu ziyaretlerin, iletişimin sağlanması adına ilk olduğunu, buradan sağlanacak ortak katkılarla büyük yararların amaçlandığını belirttiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir