• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Mersin`de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları hakkında Başbakan`a soru önergesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı yaptığı yazılı açıklamada Arena Stadı olarak da anılan Akdeniz Oyunları için yapılan stadyum hakkında çeşitli iddiaların, belgelerin ve itirafların basında yer aldığını belirtti.

Atıcı, “Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, Arena Stadına karşılık, TOKİ`ye AVM yapılmak üzere devredildiği, yeni stadın da çeşitli eksikliklerle teslim alındığı iddia edilmektedir” diye ifade etti.

Buna göre Atıcı Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması için şu soruları TBMM Başkanlığı`na sundu;

Tevfik Sırrı Gür Stadı, Toplu Konut İdaresi`ne (TOKİ) hangi tarihte ve hangi şartlarla devredilmiştir? Stadyum ve arazinin teslim tarihi nedir?

Tevfik Sırrı Gür Stadı ile beraber devredilen arazi toplam kaç metrekaredir? Bu stadyum için bir bedel tespit çalışması yapılmış mıdır? Yapıldıysa, Tevfik Sırrı Gür Stadı için biçilen değer kaç liradır?

Yeni Mersin Stadyumu`nun (Arena) yapıldığı arazi kaç metrekaredir? Bu arazi için kaç lira bedel ödenmiştir?

Yeni Mersin Stadyumu (Arena) inşaatıyla birlikte toplam kaç liraya mal olmuştur?

Yeni Mersin Stadyumunu hangi şirket veya şirketler inşa etmiştir? Her bir şirkete ödenen para ne kadardır?

Yeni Stadyumu yapan şirket/lerle TOKİ arasında Tevfik Sırrı Gür Stadı ve alanı için herhangi bir sözleşme veya herhangi bir ortaklık anlaşması yapılmış mıdır?

Yeni Mersin Stadyumunda, futbol ligi maçlarının oynanmasına engel olan, UEFA veya Futbol Federasyonu kriterleri hangileridir? Eksiklerin tahmini bedeli kaç liradır? Bu eksiklere rağmen Stadyumun kabulü neden yapılmıştır? (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir