• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
12 yaşında kâğıt toplayarak ailesine destek oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da kimi çocuklar ailelerinin maddi imkânsızlıklarından dolayı okulu tamamen bırakıp çalışma hayatına atılıyor, kimisi ise hem çalışıp hem okuyor. Seyitler Mahallesi’nde ikamet eden 12 yaşındaki A.Y. de hem okuyor hem de kağıt ve naylon poşetleri toplayarak ailesine ekonomik destek sunmaya çalışıyor.

Dokuz nüfuslu ailenin oğlu olan A.Y, İMKB Ortaokulu 7’inci sınıfta okuyor.  Sabah okula giden A.Y, öğleden sonra ders çalışıp, arkadaşları ile oyun oynaması gerekirken aile bütçesine katkı sunmak için sokak sokak, cadde cadde dolaşarak naylon poşetleri topluyor. Günlük ortalama 10 TL kazandığını belirten A.Y,  bu paranın yarısını ailesine verirken, geri kalanı da okul masraflarına harcıyor.

Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için çalışmak zorunda kaldığını söyleyen A.Y, “Biz, 7 kardeşiz. En büyük ağabeyim 18 yaşında, o da tekstilde çalışıyor. Benden büyük 15 yaşındaki ağabeyim 8’inci sınıfa gidiyor. Benden ufak kardeşlerim 4’üncü, 2’inci ve 1’inci sınıflara gidiyorlar. Ben de İMKB Ortaokulu 7’inci sınıfa gidiyorum. Büyük ağabeyim haricinde hepimiz okul okuyoruz, haliyle aile bütçesine katkıda bulunmak istiyorum. Babam serbest meslek olarak çalışıyor. Eve katkım olması için okuldan sonra naylon poşet gibi satılabilen eşyaları topluyorum. Günde 5-10 TL kazanıyorum aileme katkıda bulunuyorum.”dedi. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir