• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
"Şuraya sunduğumuz maddeler medya ya servis edildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkan Vekili Naif Keleş, Antalya’da gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şûrası’nda en çok tartışılan konularla ilgili değerlendirme yaptı.

Eğitim Bir-Sen’in 19. Milli Eğitim Şûrası’na sunduğu maddelerin tümünün topluma yönelik umut açıcı etkiler bıraktığını belirten Keleş,  bazı sendikaların, Eğitim Bir Sen’in şuraya sunduğu maddeleri rejime karşı havasını oluşturarak yandaş medyalarına servis yaptıklarını söyledi.

Keleş, şûrada en çok tartışılan bazı konularla ilgili, “Din dersinin ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıflarda zorunlu olmasının kabul edilecek bir tarafının olmadığını söylüyorlar. Bunu söyleyenlerin batı ülkelerinde din dersinin standart bir ders olduğundan haberi olmamakla beraber kilisenin kontrolünde olduğunu da bilmiyorlar. Oysaki bu ders doğruyu, adaleti ve gerçeği anlatıyor. Eğitim Bir Sen olarak hiçbir zaman karma eğitim kaldırılsın demedik. Eğitim Bir Sen olarak karma eğitimin yasal zorunluluktan çıkarılması ve kız, erkek için ayrı ayrı okullarının da açılması gerektiğine inanıyoruz. Anayasamızın 68. Maddesi diyor ki: devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. Anayasamızda böyle bir madde varken  ve daha önemlisi toplumun benimsemediği bu dersin olması kabul edilebilir bir durum değildir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir