• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Kılıçdaroğlu Genel Müdür İken SSK`ya Yakınlarını Doldurmuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP'nin kamudaki atamaları gündeme getirmesi, AK Parti'de dikkatlerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuya sınavsız aldırdığı isimlere çevrilmesine neden oldu. Parti teşkilatında, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü'yken yaptığı "sınavsız" atamalar konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun, birçok kişiyi kurumda sınavsız işe başlattığı kendisinin ve eşinin yakınlarına görev verdiği belirtiliyor.

SINAV YAPACAK VAKTİ YOK

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde Personel ve Eğitim Daire Başkanı Alişan Sağlam bir yazı hazırladı. 14 Temmuz 1998 tarihli yazıya Kılıçdaroğlu da imza attı. Yazıda, kurumdaki boş pozisyonların hızla doldurulması gerektiğinin altı çizildi ve şöyle denildi: "ÖSYM tarafından uzman tabip ve tabip dışında kalan sağlık personeli için yapılan sınav sonunda boş bulunan pozisyonlar ile duyuru yapılarak talep alınmasına rağmen yeterli başvuru sağlanamayan tabip ve uzman tabip pozisyonlarına ve sözleşmesi feshedilmek suretiyle boş bulunan pozisyonlara sınav açılarak atama yapılması düşünülmekte ise de gerek ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınavla yeterli sayıda başvurunun alınamadığı, gerek 1998 yılından sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği, sağlık tesislerimizin ihtiyaçlarının giderilemeyeceği hususlarda dikkate alınarak söz konusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir."

KURUM AKRABALARLA DOLDU

Bu yazıya dayalı olarak kuruma çok sayıda eleman alındı. Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde sınavsız dışarıdan atananlar arasında üç soyadını taşıyanların ön plana çıktığı görüldü. Bunlar Karabulut, Gündüz ve Düzgün olarak sıralandı. Kılıçdaroğlu aile soyadlarını değiştirmeden önce Karabulut soyadını taşıyordu. Bu soyadını taşıyan ve kuruma açıktan atanan kişi sayısı 31. Açıktan atama listesinde ön plana çıkan bir başka soyadı ise Gündüz. Bu da Kılıçdaroğlu'nun annesinin kızlık soyadı. Gündüz soyadlı alınan personel sayısı ise 26. SSK'ya açıktan ataması yapılan 13 kişi de Düzgün soyadını taşıyor. Bu soyadı ise Kılıçdaroğlu'nun eşinin kızlık soyadı. SSK verileri, Kılıçdaroğlu'nun kendi, annesi ve eşinin akrabalarından 74 kişiyi Türkiye'de işsizlik rakamlarının tavan yaptığı bir dönemde "ÖSYM'nin takvimi dolu" diye açıktan atadığı görülüyor.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir