• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
AVM binasının yerine şehir meydanı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

100. Yıl Parkı'nın içinde bulunan AVM binasının yıkılacağını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin düzenlediği basın toplantısında, her ülkenin ve şehrin bir meydanı olduğunu, şehirlerin meydanlarıyla anıldığını belirterek, daha önce yurt yapılacağı  karalaştırılan AVM binasının yerine meydan yapılacağını söyledi.

Şehir meydanı için ilk adımların atıldığını belirten Şahin, “Şehrimiz adına bugün aldığımız bir kararın heyecanını sizinle paylaşmak için burada toplandık. Biliyorsunuz şehrimiz her geçen gün değişiyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Biz de ‘Kalkınma yerelde başlar’ anlayışıyla, vatandaşımızın memnuniyetini, yaşam kalitesini arttırmak adına çok önemli yapısal dönüşümler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri özellikle katılımcılık, daha fazla konut, daha fazla yeşil alan, daha fazla yol, daha fazla kültür ve turizm havzasıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de şehir meydanıdır.”şeklinde konuştu.

Yurt olarak kararlaştırılan alış veriş merkezinin yerine çınar ağaçları dikip turizm parkına dönüştüreceklerini belirten Şahin, “Şu an kapalı olan AVM’nin, altında 3 katlı kapalı otoparkımız var. Bu kapalı otoparkımızı halkımızın hizmetine sunacağız. Meydanı 100.Yıl ile Çınarlı Parkı ile birleştireceğiz. Meydana çınar ağaçları dikip turizm parkına dönüştüreceğiz. Şu anda meclisimize ek gündem olarak bu kararı koyduk. Belediye meclisimizden de kararı geçireceğiz. Bir takasla bu konuyu çözeceğiz. Gaziantep'te 1990'lı yıllarda yapılmış bir AVM var. Tam da 100. Yıl Parkı dediğimiz büyük yeşil alanın en başında yer alıyor. Bu AVM'nin yıkılıp yerine yeşil alan yapılmasına karar verdik. Bugün de bunu basın mensuplarıyla paylaştık. Hayırlısı olsun.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir