• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Rus Ordusu Küçülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Rusya ordusunda sözleşmeli askerlik kadrolarını cazip hale getireceklerini söyledi. Moskova`nın dışında bulunan Kubinko bölgesinde askeri üsse ziyaret gerçekleştiren Rusya lideri, önümüzdeki 10-15 yıl daha sözleşmeli askerlerle birlikte zorunlu askerlik uygulamasının da devam edeceğini kaydetti.

Rusya son yıllarda verimsiz zorunlu askerlik uygulaması içinde bulunan dev ordu yapısından daha küçük ve profesyonel orduya doğru hızla ilerliyor. Mevcut uygulamada zorunlu askerlik süresini 1 yıla indiren Rusya, sözleşmeli asker alımları ile ilgili uygulamada en az 3 yıl şartı öngörüyor.

2008 Gürcistan savaşı ve Kırgızistan`dan Rusya vatandaşlarının kurtarılması operasyonlarında yer alan paraşütçü birliklerle görüşen Medvedev, "Önümüzdeki 10-15 yıl içinde askeri yapımız zorunlu ve sözleşmeli askerlerden oluşacak. Sözleşmeli askerlik yapısının cazip ve prestijli hale gelmesi için tüm çalışmaları yapıyoruz" dedi. Medvedev sözleşmeli askerler için başlangıç olarak en az 30 bin ruble (1080) dolar maaş ödeneceğini kaydetti.

Sözleşmeli olarak askere alınacakların vatanseverlik kulüplerinde eğitimlerinin yapılmasının önemine değinen Medvedev, vatanın korunması için yapacakları göreve uygun olarak iyi bir eğitimden geçmelerinin zorunlu olduğuna değindi.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Vasili Smirnov 2016`ya kadar Rus ordusunun 1 milyonun altına çekileceğini belirtti. Komuta kademesi 220 bine çekilirken zorunlu asker sayısı da 300 bine indirilecek. Sözleşmeli asker sayısı ise 425 bin olarak planlanıyor.

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir