• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Hamas`tan ABD`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "bazı Arap ülkelerinin, Hamas'a karşı İsrail'le bir koalisyon oluşturmaya hazır olduğu" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerry'nin açıklamalarının "gerçekleşmeyecek bir hayal ve yanılsamadan ibaret" olduğunu savunarak, "Hamas, ulusal kurtuluş hareketidir. İşgal ve Filistinlilere yönelik İsrail düşmanlığı olduğu sürece Hamas da var olacaktır. Direniş meşru bir haktır, hiç bir uluslararası ya da Arap koalisyonu bu direnişi kıramaz" dedi.

Kerry dün ABD'nin başkenti Washington'da ABD-İsrail ilişkilerinin ele alındığı "Saban Forumu"nda yaptığı konuşmada, Obama yönetiminin "İsrail'i daha güvenli kılmak için önceki yönetimlere nazaran daha fazla çalışmalar yaptığını" söylemişti.

Ortadoğu'daki "mevcut şiddet ortamının", İsrail ve Arap ülkelerini içine alacak bir koalisyon fırsatını ortaya çıkardığını ileri süren Kerry, "bazı Arap ülkelerinin, İsrail'le barış yapmaya ve İsrail'le Hamas ve IŞİD'e karşı bir koalisyon oluşturmaya hazır olduğu" ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir